Nedelju dana – 7 različitih frizura za ženu od stila

duga-kosa
Pexels.com

Koliko god da volimo svoju kosu ima dana kada prosto ne znamo šta bismo sa njom. Zato vam dajemo ovaj praktični priručnik “Nedelju dana – 7 različitih frizura”!

Verovatno vam se mnogo puta desilo da ujutru žurite na posao i nemate vremena da razmišljate, a još manje da pravite neku komplikovanu frizuru. Većina žena sprema odeću, užinu i obuću uveče za sutradan ili negde već u glavi ima šta bi to mogla ujutru da obuče. Zašto ne bismo isto uradili i sa frizurama?

Jednostavno nedeljom osmislite 7 različitih frizura za nedelju dana, napišite na stiker i zalepite na ogledalo. Svakoga jutra bićete spremne i nećete trošiti vreme koje ste recimo mogli da provedete u krevetu ili uz šoljicu kafe na razmišljanje o frizurama.

Savremena žena nema vremena za kafu na miru, stalno je u nekom trku i veoma je teško žonglirati sa svim mogućim obavezama koje nas preko dana čekaju.

Uz sve to, od nje se očekuje da izgleda dobro u svakom momentu, da drži do sebe i svog izgleda, ali da bude i dobra majka, domaćica, ambiciozna poslovna žena. Sve smo ove obaveze delom i same sebi nametnule i često se dešava da jednostavno pregorimo umesto da naučimo kako da se nosimo sa kritikom.

Kako se to ne bi dogodilo, vreme je da vas upoznamo sa praktičnim načinima da svoj život barem malo pojednostavite i ulepšate.

Nedelju dana – 7 različitih frizura vodič namenjen je onim damama kojima je dosta svega i  koje žele da unapred imaju pripremljen plan za nedelju koja je pred njima kako bi što više slobodnog vremena mogle da iskoriste na odmor i uživanje, jer im je to i te kako potrebno.

Potrudićemo se da ovim priručnikom pokrijemo sve lagane opcije, kako biste mogle bez brige da isplanirate svoje vreme za stilizovanje frizure. Frizure su praktične i jednostavno se prave, tako da i na tome uštedite što više vremena.

Frizura za ponedeljak

Ponedeljak je nekako mnogima najteži dan u nedelji. Tada sve obaveze kreću od početka i nekako je normalno da ponedeljkom imamo blagi pad energije. Zato smo za ponedeljak odabrali jednostavnu frizuru koje će uneti optimizam i energičnost u početak radne nedelje.

Odabrali smo frizuru koja će uneti pozitivnu energiju i lepo raspoloženje u svaki ponedeljak. To su neprevaziđeni talasi u kosi. Još bolja stvar je što ćete te talase bukvalno napraviti dok spavate u noći nedelje na ponedeljak. U nedelju uveče operite kosu i prosušite je malo fenom. Nanesite malo kreme za kovrdžavu kosu i uvijte kosu po želji krpicama ili mekanim sunđerastim viklerima.

kosa-plava-talasi
Pexels.com

Ukoliko je toplo vreme možete spavati sa tako poluosušenom kosom, ako je ipak hladno, nakon što navijete kosu osušite je fenom. Sličnu frizuru možete napraviti i ako recimo ispletete nekoliko pletenica od cele kose i prespavate sa njima. Ujutru vam neće trebati mnogo vremena za frizuru, jednostavno raspletite pletenice ili skinite viklere, prstima prođite kroz kosu i frizura je spremna da vam ulepša prvi dan nove radne nedelje.

Ova frizura odlično stoji svima i može biti dobra opcija i za dugu i za srednju dužinu kose, a daje vam i odličan osnov za frizuru za utorak.

Frizura za utorak

Za utorak smo pripremili jednostavnu, a veoma modernu frizuru koju ćete napraviti za samo nekoliko minuta i to od istih onih talasa od ponedeljka, koji su kod većine već izgubili malo na formi i deluju malo neuredno.  Ujutru kada ustanete spremite češalj sa gustim zubcima ili ako imate onaj češalj za tapiranje odlično, lak za kosu i neku lepu elastičnu gumicu. Prebacite kosu na pozadi tako da razdeljak ne bude vidljiv.

Uzmite veći pramen kose spreda od čela ka nazad i podignite ga u vis. Natapirajte pramen u korenu i isprskajte ga lakom za kosu. Onda ga spustite i uz podizanje donjeg dela kose vežite konjski rep malo iznad sredine glave. Ako vam neka dlaka štrči nema veze, trenutno su u  modi te divlje i neobuzdane frizure.

Pexels.com

Ukoliko vas baš nerviraju možete ih malo zagladiti i isprskati kosu do gumice sprejom, odnosno lakom za kosu. Ova savršena i veoma jednostavna frizura nije tek obični konjski rep, iako nemamo ništa protiv njega, ona je moderna, lepa i praktična, a odaje utisak velikog truda.

Zapravo niko neće znati da vam je za ovu frizuru bilo potrebno svega nekoliko minuta. Izgledaćete smelo, šik i donekle romantično. Idealno za utorak.

Frizura za sredu

Verovatno već znate da nije dobro prati kosu svakodnevno jer joj na taj način remetite prirodu ravnotežu i masnoće na vlasištu. Zato smo za vas odabrali još jednu praktičnu frizuru koju možete napraviti sa već opuštenim i pomalo čupavim talasima.

Kako biste malo ublažili onaj čvrsti efekat laka za kosu od juče najpre naprskajte na kosu neki prirodni sprej za raščešljavanje. Ovo služi samo tome da lakše oblikujete kosu u sledeću frizuru i da niko ne primeti da vi niste oprali kosu.

kosa-rep-nisko-vezano
Pexels.com

Pokupite kosu u niski rep nekom neprimetnom elastičnom gumicom i omotajte kosu iz repa oko gumice.  Na kraju sve dobro pričvrstite ukosnicama, a punđu ukrasite nekom atraktivnom šnalicom ili maramom. Prelepo i lagano za tili čas.

Frizura za četvrtak

Za četvrtak smo odabrali jednu veoma laganu i lepu frizuru koju svaka od vas može da napravi bez i malo muke. U sredu uveče operite kosu šamponom.

Šampon na biljnoj bazi za kosu je najbolji izbor jer je veoma blag i ne može naškoditi vašoj kosi, a veoma lepo uklanja sa kose i vlasišta sve nečistoće i nakupnine. Nakon šampona obavezno nanesite neki kvalitetan balzam sa hidratantnim dejstvom kako bi vam kosa bila mekša i sjajnija.

kosa-feniranje-uređenje
Pexels.com

Pustite kosu da se prirodno osuši ili je osušite uz pomoć rotirajuće četke koja će joj dati više volumena. Ujutru napravite razdeljak na sredini i uzmite dva deblja pramena spreda sa obe strane glave tik uz razdeljak. Uvrtite svaki pramen oko svoje ose i na potiljku ga zakačite ukosnicama. Kada oba pramena uvrtite i zakačite prekrijte ukosnice uz pomoć neke veće efektne šnale za kosu u obliku leptira ili mašne.

Ova pomalo dečija frizura super je za one dane kada više nemate snage za preterano sređivanje, ali vam ipak treba mali podstrek u izgledu za bolje raspoloženje.

Frizura za petak

Za petak smo odabrali vanvremenske pletenice. Možete raditi kako god vi želite i odabrati kakvu god želite. Rajf pletenice su dobar odabir kao i sitne pletenice na vrhu glave koje se završavaju negde na sredini i kosa dalje slobodno pada.

dve-kikice-pletenice
Pexels.com

Za one sa veoma dugom i negovanom kosom predlažemo da probaju pšenica pletenicu koja se plete kao obična, ali kontra. Takođe probajte da vam razdeljak bude dublji, sa strane i da pletenoca pada preko jednog ramena.

Za one mlađe dame i sve koje se tako osećaju, bokser pletenice su pravi izbor.

Frizura za subotu

Subota je odlična za dan loše frizure, odnosno ne za lošu frizuru, ali svakako za kosu oslobođenu bilo kakvog truda, zatezanja ili vukljanja. Jednostavno raspletite svoje pletenice od petka i pustite kosu da diše. Ukoliko baš morate da idete negde subotom i potrebno vam je više stila nabavite dobar i moderan šešir ili rajf sa efektnim izgledom.

šešir-kosa
Pexels.com

Marama je takođe veoma moderan i lep detalj, baš kao i turban za koji se sve više dama odlučuje.

Frizura za nedelju

Nedelja je zaista poseban dan, naročito za one koji tada ne moraju da idu na posao. To naravno ne znači da nedelja ne zaslužuje dobru frizuru sa stilom. Ovo je jedna jako lepa i neobična frizura za koju vam neće biti potrebna neka posebna veština niti mnogo vremena.

Prebacite kosu napred naopačke tako da pada preko vašeg stomaka i dobro je očešljajte. Nanesite neki sprej za omekšavanje kose ili raščešljavanje ako situacija sa kosom to zahteva. Odvojite kosu tako da vam jedna polovina ide od pozadi do temena, a druga od ušiju i čela do temena.

pletenica-cveće-devojka
Pexels.com

Donji deo kose podelite na tri manja dela i od svakog ispletite po usku riblju kost koja ide do temena. Tu ih vežite elastičnim gumicama, a ostatak kose iz pletenica i onaj koji ste ostavili najpre vežite u rep, a zatim uvijte u punđu koju ćete pričvrstiti ukosnicama.

Ukoliko vam zatreba elegantnija frizura za nedelju popodne ili izlazak sa nekim ko vam se dopada, samo dodajte neke atraktivnije ukosnice sa cirkonima ili biserima. Ova lepa i neobična frizura odaće utisak zadovoljne i srećne žene koja uživa u svojoj lepoti svakoga dana.

Nadamo se da vam se dopao ovaj naš vodič i da ćete isprobati makar neku od opcija koje smo vam naveli. Potrudili smo se da svaka frizura bude drugačija, a opet jednostavna i praktična da vam ne oduzima mnogo vremena.

Srbijanka Stanković
About Srbijanka Stanković 35 Articles
Aska - crna ovca i pisac. Kalinina i Lazareva mama. Žmuova. Budna već tri veka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two + 6 =