Stilizujte svoj dom mešavinom modernog i vintidž nameštaja

vintidz-namestaj
Pexels.com

Novo ili vintidž? Ili i jedno i drugo? Ako se pitate šta je dobro, šta vaš dom može učiniti estetski lepšim i stilizovanim, možete se dvoumiti ako vam se dopada nameštaj modernog doba, ali i nameštaj za koji možemo reći da je starinski. Svakako, svako doba nosi lepo stilizovan nameštaj, a šta ako je moguće ukombinovati i jedno i drugo? Zašto to ne bi bio pravi pogodak…  Iskoristiti najlepše, najelegantnije iz različitih vremena i stvoriti svoje sopstveno “vreme”.

Britanski proizvođači nameštaja, Arlo i Džejkob, dele svoju stručnost o umetnosti mešanja savremenog nameštaja sa starinskim dodacima i govore o tome kako da vaš dom učinite inspirativnijom pričom, unikatnom, vama svojstvenom.

Dizajnirajte svoju dnevnu sobu oko značajnih stvari

Nova decenija je sa sobom donela želju da naše sopstvene domove čuvamo sa više smisla, pa da ih baš tako i stilizujemo. Vlasnici kuća stilizuju svoje enterijere kako bi ispričali priču, njima svojstvenu, pa makar činili mešavinu komada nameštaja drugih stilova i iz drugih vremena. Kao dobar primer imamo kombinovanje sofe od strane, već pomenutih Arla i Džejkoba iz kolekcije House and Garden sa starinskim, vintidž kućnim dodacima.

Nemoguće je ne primetiti kako se ova moderna sofa uklapa sa velikim brojem vintidž dodataka i nameštaja, još uz pravi izbor boja, sve izgleda savršeno. Starinska fotelja, lampa, niski stočić s knjigama na njemu, kao i mali beli stočić koji se nalazi sa desne strane moderne sofe, koja nikako ne odstupa u ovom okruženju vintidž stvari.

Kombinujte različite ere zajedno za maksimalan utisak

Pametni vlasnici kuća kombinuju predmete iz različitih epoha da bi napravili dnevnu sobu koja deluje zaista inspirativno. Uređivanje nameštaja po meri zajedno sa eklektičnim detaljima je način na koji ljudi ostavljaju svoj lični pečat, što i jeste svrha. Vama treba biti prijatno da provodite vreme u prostoru u kome živite. Vaša individualnost iskazana kroz stilizovanje prostora u kome živite, sigurno će se dopasti i vašim prijateljima i posetiocima.

Moderna fotelja i stočić, uz starinski tepih, luster, vrata izgledaju kao savršeni spoj. Tamni zidovi, čak I detalj sa crnom ciglom, sa maslinasto zelenom foteljom ne deluju depresivno, baš suprotno, izgledaju elegantno, prijatno za provesti neke umirujuće trenutke, baš u ovakvom prostoru.

Investirajte u kvalitetne komade

Stvaranje inspirativnog doma znači da se okružimo kvalitetnim komadima koje smo možda i sami otkrili i u koje smo uložili. Nabavka nameštaja koji je ručno rađen i napravljen, naročito je to poznato za Veliku Britaniju, nudi dugoročan stil i značenje, poput Arlove i Džejkobove vanvremenske fotelje.

Obložite svoj enterijer eklektičnom mešavinom

Udoban, ali slojevit, teško je odoleti privlačnosti doma u kojem se prepliće moderan nameštaj sa starinskim lampama, ogledalima i tepisima.

Naši domovi polako se razvijaju u prostore koji ne trebaju da pružaju osećaj samo prijatnog i utešnog, već i inspirativnog. Mnogi od nas vole da donose lepotu prošlosti u budućnost a zauzvrat, osiguravamo da je naša budućnost okružena kvalitetom i kreativnošću.

Na kraju krajeva, uređenje naših domova modernim i starinskim, odnosno vintidž nameštajem, jeste prilika da istražimo nove načine da unesemo dašak magije u svakodnevicu, a kroz stil koji smo izabrali eksprimiramo i delić nas samih.

Srbijanka Stanković
About Srbijanka Stanković 37 Articles
Aska - crna ovca i pisac. Kalinina i Lazareva mama. Žmuova. Budna već tri veka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


18 − 12 =