Mudre promene u domu

Fotograifja: www.pixabay.com

Prilikom opremanja stana ne treba isključivo pratiti trendove.

TRENDOVI u uređenju se često menjaju, pa je praktičnije zidove obojiti u belo i kupovati “večito” moderan nameštaj, poput klasičnih troseda i komoda, koji kasnije mogu da se preobraze tapaciranjem. Uz bele zidove i svetle nijanse velikih komada nameštaja dobija se utisak većeg prostora, a dobija se i mogućnost za bezbroj kombinacija bojama i detaljima kojima će se narednih godina osvežavati prostor. Takođe, ne treba uvek pratiti trenutni trend temeljno, već u ponekom detalju, jer će se samo tako izbeći da stan ne izgleda kao izložbeni salon koji je izašao iz mode.

U MALOM PROSTORU tepih sa dvobojnim geometrijskim figurama je najbolje rešenje. U dnevnoj sobi skromne veličine treba uvek odabrati zaobljeni sto tankih nogica, a ne u obliku kocke, koji zatvara čitav prostor. Uske sobe mogu da se “spasu” zidovima na kojima će biti okačena ogledala i slike koji će “širiti” prostor. Uske prostorije se uvek kreče u belo ili svetle nijanse. Drugo važno pravilo je da treba birati nameštaj svetlih boja.

VELIKI PRSTOR će delovati prazno sa klasičnim tepihom, a toplo sa nekoliko prostirki zanimljivih oblika i boja. Ogromna soba postaje prijatan prostor za život ukoliko se sastoji od zanimljivih kutaka: udobna fotelja sa lampom za čitanje, trosed sa klub stočićem i televizorom, sto za kafu sa dve stolice… U ovakvom prostoru mogu da se nagomilane knjige koriste kao stočić, dok male sobe treba osloboditi viška stvari.

U velikom prostoru smeju da se koriste tamne boje poput crne, koja je nedopustiva u malim sobama. Ipak, crna je efektna samo kroz detalje – lampe, ramove, jastučiće… Takođe, otvoreni prostor je idealan za atraktivan luster koji će potpuno promeniti dnevni boravak. U maloj sobi – moderan luster je često fizička smetnja. Glamur se ne postiže isključivo skupim nameštajem, već dobrim detaljima. Jedna fotelja jarkih boja, zanimljiva skulptura, ogromno ogledalo sa starinskim ramom, veliki luster, zid prepun fotografija…

Samo ukoliko kuhinja čini celinu sa velikim dnevnim boravkom može da se napravi ostrvo sa radnim delom (na kojem se priprema hrana) i stolicama za obedovanje. I sto veći od standardnog je dobar izbor, jer jedan deo može da se koristi i za rad i da postane kreativni kutak.

Izvor: www.novosti.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


11 − 2 =