Bezbednost dece – Da li su u opasnosti kada su sama kod kuće

devojčica-lutka-nosiljka
Pexels.com

Naša deca su naše najveće bogatstvo. Bez razmišljanja bismo za svoju decu ugrozili i vlastitu bezbednost i podneli svaku žrtvu. Međutim, činjenica je da deca, koliko god bila voljena, ne mogu u svakom trenutku biti pod budnim okom roditelja. Prvi razlog za to je čisto praktične prirode: odlazimo na posao, provodimo vreme van doma, deca odlaze u školu ili vrtić…

Tempo današnjeg života nam najčešće ne dozvoljava da sve svoje vreme posvetimo deci. Drugi razlog je razvojne prirode: deca se moraju polako osamostaljivati, privići na samostalno donošenje važnih odluka i shvatiti značaj poverene odgovornosti. Krajnji rezultat je jasan: skoro svako dete će, u toku nedelje, barem određeno vreme provesti potpuno samo u svom domu. Postavlja se pitanje da li mu tada preti opasnost.

Svesni smo da su deca sklona povredama. Čak i kada smo mi pored njih, povreda može nastati u deliću sekunde. Ako nisu savršeno bezbedni čak ni kada su u našoj blizini, kako da ih onda bezbrižno ostavimo same kod kuće? Roditelji se često oslanjaju na usluge dadilja koje preuzimaju ulogu “odgovorne odrasle osobe” kada niko drugi nije tu da brine o detetu. Međutim, kako da imate poverenja u dadilju koju ste tek angažovali? Nepoznatoj osobi dajete na čuvanje nešto što je vama najvrednije. U priču se tada uključuje oprema za video nadzor.

Dadilje pod budnim okom kamere

Ako se i dalje ne osećate potpuno komotno da dadilji prepustite brigu o svojoj deci, rešenje mogu biti kućne kamere.

Angažman dadilje (ili popularno zvane bebisiterke) će vam omogućiti da se na poslu skoncentrišete na svoje radne zadatke i da povremeno izađete na večeru sa svojom srodnom dušom ili se konačno vidite s društvom. Rešenje je sjajno, ali da biste vi mogli da se opustite, savet je da ugradite kućne kamere. Na taj način ćete moći sve da držite pod kontrolom čak i sa udaljene lokacije i pri tome pratite ponašanje dadilje. Pristup kućnim kamerama moguć je s mobilnog telefona ili tableta. Sve što se dešava možete pratiti u realnom vremenu i blagovremeno odreagovati ako za to postoji potreba.

Deca pod budnim okom kamere

Deca su vas napokon ubedila da su dovoljno stara da sama provode vreme kod kuće. Pristali ste, ali vas i dalje muči crv sumnje. Pomoću ugrađenih kućnih kamera lako možete posmatrati svoju decu u svakom trenutku.

Pexels.com

U svetu, ali i kod nas, standard postaje integracija više sigurnosnih sistema. Primera radi, alarmni sistem uz video verifikaciju predstavlja najpouzdaniji oblik tehničke zaštite ljudi, imovine i prostora.

Ako vam je alarmni sistem povezan sa sistemom video nadzora, u trenutku kada neko razoruža sistem i uđe u vaš dom, vi možete da proverite o kome se radi. Na taj način možete biti sigurni da je vaše dete bezbedno ušlo u dom, a od tada ga možete pratiti pomoću kućnih kamera. Napredne funkcije omogućavaju vam da daljinski otključate vrata ako je dete zaboravilo ili izgubilo ključ. Pomoću video verifikacije prvo proverite da li se zaista vaše dete nalazi pred vratima, pustite ga u dom i zatim ponovo aktivirate alarmni sistem. Tako u svakom trenutku možete biti sigurni da je vaše dete bezbedno.

Notifikacije stižu od bezbednosnog sistema

Možda postavite pitanje: ako ja stalno moram da pratim šta se dešava u mom domu, da li zapravo štedim vreme? Međutim, imajte na umu da vam sistem sam šalje notifikacije u slučaju sumnjivih dešavanja u i oko štićenog prostora. Primera radi, dobijete dojavu od alarmnog sistema. Vi se u tom trenutku možete povezati s kamerama i proveriti situaciju. Na taj način možete utvrditi da li se radi o pravom kriznom slučaju ili je reč o lažnoj uzbuni. Dakle, ne morate sve vreme izigravati “Velikog brata”. Odreagujte kada vam sistem pošalje notifikaciju i možete biti sigurni u bezbednost svoje dece.

Pexels.com

Pored alarmnog sistema, sistem video nadzora može biti povezan i sa požarnim alarmom. Detektori dima i vatre odreagovaće na prve znake požara u začetku. Ne morate razmišljati da li ste ostavili uključenu peglu ili ringlu. Vaš sistem vodi računa.

Bez obzira da li prvi put ostavljate decu samu kod kuće ili i dalje nemate poverenja u bebisiterku koju ste angažovali, sistem video nadzora će vam pružiti preko potreban mir i spokoj. U svakom trenutku možete proveriti šta se dešava u vašem domu, a prateći notifikacije koje vam bezbednosni sistem šalje, moći ćete da odreagujete blagovremeno.

Ako ste u potrazi za opremom za video nadzor ili sistemima tehničke zaštite, obratite se kompaniji Videomont. U svom asortimanu nude samo proizvode proverenih i svetski poznatih proizvođača. Njihov stručan tim vam je na raspolaganju za sva pitanja i nedoumice i odgovor nude u najkraćem mogućem roku. Ne brinite da li su vaša deca bezbedna svakog trenutka koji provedu sama kod kuće. Uložite u kućni video nadzor.

Srbijanka Stanković
About Srbijanka Stanković 37 Articles
Aska - crna ovca i pisac. Kalinina i Lazareva mama. Žmuova. Budna već tri veka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


six − 1 =