Odabir ljuljaške za bebe

Fotografija: daraz.com.bd

Roditeljima koji maju bebe u kući potreban je neki metod kojim će na odgovarajući način da smire bebu kada je uznemirena i kada plače. Ljuljaška za bebe je idealan proizvod za tu namenu. Isto tako, nju možete koristiti dok obavljate regularne poslove u kući. Bebi je u ljuljašci udobno i bezbedno je smeštena. Takođe, beba ima pregled šta se oko nje dešava, a vi imate bebu u svom videokrugu dok se krećete po kući. Kada se bira ljuljaška za bebe, potrebno je da uzmete u obzir par stvari.

Težina bebe i navike roditelja utiču na odabir ljuljaške

Prvu stvar o kojoj se vodi računa prlikom odabira ljuljaške za bebe je težina bebe. Velika beba može da preturi ljuljašku. Zato je neophodno pogledati oznaku na ljuljašci sa naznačenom težinom bebe. U principu ljuljaške se korise od prvih bebinih dana sve dok ona ne nauči sama da sedi i pre nego što prohoda.

Navike i potrebe roditelja određuju vrstu ljuljaške. Prilikom kupovine potrebno je videti koja struktura i veličina ljuljaške nam odgovara u zavisnosti gde ćemo je i na koji način koristiti za našu bebu. To zavisi da li je koristimo samo u kući ili je premeštamo i pakujemo u kola.

PROČITAJTE JOŠ:KAKO PRIPREMITI DOM ZA BEBIN DOLAZAK?

Jednostavne ili inovativne ljuljaške?

Prilikom kupovine ljuljaške za bebe roditelji mogu da se opredele za one jednostavne ili za one modernije. Jednostavne nemaju dodatke, ali imaju osnovne funkcije, a to su bezbednost, udobnost i praktičnost. Ležište kod njih je mekano i udobno za bebu i napravljeno je od materijala koji je pogodan za održavanje i pranje.

Poseduje kaiševe za vezivanje bebe kako ona ne bi skliznula iz ležaljke. Jednostavni modeli su svakako praktična pomoć za odlaganje bebe kada je to potrebno roditeljima. Neke od ovih jednostavnih ljuljaški imaju prečku sa igraškama dok su neke bez nje.

Šta odlikuje inovativne modele ljuljaški za bebe? U pitanju su su razni savremeni dodaci koji omogućavaju da se beba zabavlja, umiri ili zaspi u ljuljašci.

Pročitajte još:DA LI NASLEĐE UTIČE NA VISINU DECE?

Mehanizmi za ljuljanje, vibraciju i puštanje muzike

Neki moderni modeli ljuljaški poseduju specijalne načine kretanja kao u materici kojima se beba uspava delikatno i umiriju vrlo brzo. Ljuljanje može biti sa jedne na drugu stranu ili od glave do pete. Postoji i nekoliko brzina ljuljana. Bezbednosnim kaiševima se beba sigurno smešta u ljuljašku kako ne bi skliznula iz nje tokom oscilacija i rada ljuljaške.

Što se tiče muzike, kod ljuljaški za bebe se nudi nekoliko muzičkih melodija. Sami roditelji biraju one melodije koje će i njima prijati. U ponudi postoje melodije sa zvukovima iz prirode što deluje opuštajuće.

Ako odaberemo ljuljašku sa vibracijama i muzikom potrebna nam je baterija koja će dugo da traje ili da bude punjiva. Ili ako putujemo da ljuljuška ima i kabl za struju i da ne strahujemo da li će nam baterija isteći. Pri izboru ljuljaške treba obratiti pažnju na zvuk motora koji pokreće ljuljanje i vibracije. Najbolje je da mehanizam bude bešuman i da prija bebi, a ne da je čini nervoznom.

Najčešći način na koji se beba zabavlja u ljuljašci je igranje sa igračkicama. Igračke se postavljaju iznand bebine glavice na luku koji je predviđen za postavljanje igračaka.

Izvor: Najboljamamanasvetu.com

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seven − 2 =