AZIJSKI TURISTI U SRBIJI: Ulicu preimenovali u Kinezimihajlova!

Fotografija: Elaine Bernadine

Srbija se našim turistima mnogo dopada, obožavaju šoping i šetnje po gradu. Od sada ćemo organizovati putovanja sa dužim boravkom u Srbiji

TURISTI iz Indije žele da dođu u Srbiju zbog noćnog provoda, Mongoli zbog mnogo zelenila i lepe prirode, Kineze zanima istorija, a Filipinci žele da piju kafu i šopinguju!

Turistička organizacija Srbije okupila je prošle nedelje 38 tur-operatora iz 12 azijskih zemalja, a među njima i one za koje ne biste verovali da postoji interesovanje njihovih turista da posete našu zemlju.

– Ove godine smo prvi put imali grupu koja je sa Filipina došla u Srbiju – kaže Margareta Sabando Lumauag, generalni direktor “Ajland paradajz tursa”. – Tura je koštala oko 3.000 evra, trajala je 14 dana i obuhvatala je nekoliko balkanskih zemalja. Trebalo je da ostanu samo jedan dan u Beogradu ali grupa je insistirala da produže još četiri dana! Dakle, Srbija se našim turistima mnogo dopada, obožavaju šoping i šetnje po gradu. Od sada ćemo organizovati putovanja sa dužim boravkom u Srbiji. Naime, posetila sam Narodni muzej, imate veoma zanimljivu istoriju koja privlači naše turiste.

Najveća prednost Srbije, koja svake godine beleži dvocifreni porast broja stranih gostiju, svakako je činjenica da gostima iz Azije nije potrebna viza. Turoepratori su posetili i salaš, Sremske Karlovce, Novi Sad i okusili noćni život.

– Sedište naše kompanije je u Ljubljani i lično ću insistirati da počnemo da šaljemo grupe u Srbiju, jer imate sve preduslove da usrećite biznismene iz Indije – kaže Vikeš Šeti iz “Hepi tursa”. – Mi radimo insentiv, kongrese i tim- bildinge, a grupe imaju po 300 ljudi i svi su odlično platežni. Od svega što sam video, Srbija je nešto potpuno novo. Beogradski noćni život će indijske poslovne ljude raspametiti, jer oni žele to što imate… Žele da se opuste, provode, uživaju… Uskoro ćemo poslati inspekciju da proveri hranu i, ako se ispostavi da je dobra, stizaće grupe.

Ni Kinezima nije potrebna viza i stižu u sve većem broju. U šali su i glavnu beogradsku ulicu nazvali “Kinezimihajlova”!

– Deset godina dovodimo turiste iz Kine, ali poslednje dve godine kao da ih ništa drugo ne zanima – kaže Hu Džej iz šangajske agencije. – Paket-aranžman za Balkan košta oko 1.500 evra i svake nedelje imamo po 30 turista. Zanimaju ih šoping i istorija, ali vole i da se fotografišu, pa sam i ja objavila stotinu slika na “Ve četu”, najpopularnijoj kineskoj društvenoj mreži.

ZELENI GRADOVI I ODMOR

ZELENILO i lepa priroda su u Srbiji fantastični, a u to će se uskoro uveriti i turisti iz Mongolije.

– Oduševljena sam koliko su Beograd i Novi Sad zeleni, koliko je sve živo i šareno i sigurna sam da ćete mladim Mongolima biti vrlo zanimljivo odredište – kaže Bolor Erdene, iz agencije “Travel on”. – Ostale azijske zemlje prave balkanske ture, po nekoliko zemalja, a ja ću ponuditi nešto sasvim drugo – samo Turska i Srbija. Imam utisak da su vaše dve zemlje jedna priča, nije potrebna viza i avionska veza je odlična. Moje turiste zanima aktivan odmor i nadam se da ću naći partnere u Srbiji.

 

Izvor: Novosti.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1704 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 + eleven =