4 razloga za vitamin D

Fotografija: Pexels.com

UTIČE NA MEMORIJU

Prema istraživanju urađenom u Velikoj Britaniji vitamin D je veoma bitan za brzinu mentalnog funkcionisanja i samu memoriju. Istraživači su testirali krv više od 3000 Evropljana, i otkrili da učesnici koji imaju viši nivo vitamina D u organizmu imaju bolju memoriju i sposobnost da brže obrađuju informacije, nego oni sa manjim nivoom.

POMAŽE PRI MRŠAVLJENJU

Studija koja je skoro urađena pokazuje da su učesnici koji su konzumirali sok od pomorandže bogat kalcijumom i vitaminom D postizali znatno bolje rezultate vežbanja od onih koji su isti sok pili ali bez vitamina D. Prema tome, ako ste rešeni da smršate, uz vežbanje konzumirajte i namirnice bogate ovim vitaminom.

ZDRAVIJE SRCE

Univerzitetska bolnica u Kopenhagenu uradila je istraživanje koje je pokazalo da ljudi sa manjim nivoom vitamina D imaju 81 posto veće šanse od srčanih oboljenja, 64 posto od srčanog udara i 57 posto od ranije smrti, u odnosu na one sa najvišim nivoom ovog vitamina.

NEGUJE KOSU

Vitamin D ima sposobnost da obnovi mrtve ćelije u folikuli kose, koje inače izazivaju ćelavost, sa kojom se bori većina muškaraca. Ako smatrate da imate ovaj problem, počnite bar sa konzumiranjem šolje mleka dnevno, rezultati će biti primetni.

Izvor: www.menshealth.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1698 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


18 − 1 =