NEPOSLUŠNA KOSA ZBOG VLAGE? Ako mučite muku sa frizurom po ovakvom vremenu, OVO su saveti za vas

Izvor:Pexels.com

Ako želite maksimalno da zaštitite kosu od vlage, pročitajte pet frizerskih saveta će vam pomoći da sačuvate svoju frizuru.

1. Ne zaboravite regenerator

Tajna ravne kose oslikava se u održavanju vlažnosti u vlasima. Ne zaboravite na redovno nanošenje regeneratora za kosu, a protiv kovrdžanja je idealan onaj koji se ne mora ispirati.

Live-in regeneratori za kosu koji se ne moraju ispirati najbolje su brzinsko rešenje protiv kovrdžanja kose. Ako se bojite da će regenerator previše slepiti kosu uz lice i tako smanjiti njen volumen, nanesite ga samo od polovine kose do vrhova.

2. Prirodno osušite kosu

Pre nego što posegnete za fenom za kosu, pustite da se vlasi barem malo osuše na vazduhu. Vruć vazduh iz fena značajno isušuje kosu, koja onda jače reaguje na spoljašnje nadražaje poput velike količine vlage u vazduhu, zbog koje se kosa onda mnogo jače kovrdža.

Nakon pranja kosu zamotajte u peškir i dopustite da pamuk maksimalno upije vlagu iz vlasi, a fen upotrebite samo za kratko, završno sušenje.

3. Poslužite se serumom i uljima za kosu

Nakon pranja kose na vlasi nanesite serum ili kremu za kosu bogatu uljima.

Nikolina objašnjava kako preparati za negu kose sadrže ulja koja na vlasima rade takozvani zaštitni film. Taj film sprečava prodor vlage i kovrdžanje kose. Ovakvi tipovi proizvoda nanose se na čistu, opranu kosu.

4. Upotrebite anti-frizz sprej

Sprejevi protiv kovrdžanja kose najbolje su rešenje protiv vlage u vazduhu, koja u rekordnom roku može pokvariti svaku frizuru.

Ovi proizvodi već se dugo koriste u tropskim zemljama, gde su velike količine vlage u zraku tokom cele godine. Anti-frizz sprejevi sprečavaju prodiranje vlage u vlasi te je tako štite od kovrdžanja. Sprej je najbolje naneti na vlažnu, opranu kosu.

5. Lak za kosu kao SOS rešenje

Iako lakovi za kosu nisu prijatelji vaše kose jer je isušuju, ovaj proizvod za oblikovanje frizure pomaže i u borbi protiv kovrdžanja uzrokovanog vlagom u vazduhu.

Lak na površini kose stvara zaštitni sloj koji sprečava dubinsko prodiranje vlage. Na tržištu postoje i lakovi za kosu s već spomenutim anti-frizz efektom koji imaju još jači efekat protiv kovrdžanja.

Izvor: Dnevno.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen + twenty =