Dubak za bebe – Siguran oslonac koji podstiče samostalno stajanje i hodanje deteta

Dubak za bebe

Izbor adekvatne opreme za bebe je veoma značajan za svakog roditelja i zbog toga mu se posvećuje dosta vremena i pažnje. Jedna od stvari čiju kupovini roditelji sa pažnjom obavljaju jeste dubak.

Dubak za bebe je predmet deo opreme za bebu koji svoju primenu ima u periodu kada se beba samostalno podiže na noge i vežba hodanje. Dubak će vašoj bebi pružiti adekvatnu potporu i pomoć u tome, a vama će pružiti pravu pomoć pri čuvanju deteta – zabaviće vaše dete koje neće tražiti vašu potpunu pažnju dok se zabavlja u dubku. 

Dubak za bebe

Pouzdan oslonac za vašu bebu 

Dubak na velika vrata ulazi pred prvi rođendan vašeg deteta. Najpre, u periodu između šestog i osmog meseca, u zavisnosti od deteta do deteta, beba počinje samostalno da sedi. Nedugo nakon toga, vaš mališan će prvi put samostalno ustati, a zatim će više stajati i polako prebacivati težinu sa jedne noge na drugu. 

To je period detetovog razvoja kada možete možete početi sa korišćenjem dubka. Veoma je važno da prilikom stavljanja bebe u dubak, obratite pažnju na to da ona celom površinom svog stopala stoji na podu prilikom kretanja u dupku. To je preduslov za pravilan razvoj samostalnog kretanja. 

Ne zaboravite da velike, glomazne, lomljive predmete kao i tepihe i staze pomerite kako bi se vaše dete kretalo bez bilo kakvih prepreka. Kako biste bili sigurni da je vaše dete bezbedno dok je u dupku, budite pored njega i nagledajte ga.

Različiti modeli dubaka koji prate bebine potrebe

U radnjama koje prodaju bebi i dečiju opremu, mogu se kupiti različiti modeli dubaka za bebe, brojnih proizvođača koji su napravljeni po strogo propisanim standardima. Ono što je zajedničko za većinu modela jeste da poseduju četiri točka, koja su zadužena za kretanje bebe u prostoru. Kod nekih modela, dubak ima dva para točkova koja se okreću a poslednja dva se kreću samo napred, dok kod drugih modela sva četiri točka imaju mogućnost kretanja i okretanja u svim pravcima.

Dubak za bebe

Kada je reč o prostoru gde dete sedi, ono je napravljeno od materijala koji se lako održavaju – mogu se skidati i prati na odgovarajućoj temperaturi u veš mašini. Sedište dupka se može podešavati po visini, na tri različita nivoa koja će pratiti rast vašeg deteta i njegove potrebe.

Svaki dubak koji se nalazi u prodaji na našem tržistu je napravljen od kvalitetnih, bezbednih materija i poseduje okvir koji je otporan na udarce. Takođe, dubak ima i graničnike koji sprečavaju padanje i prevrtanje dubka niz stepenice ili neku strmu površinu. Zahvaljujući tome, beba je bezbedna dok se zabavlja u dupku.

Izaberite dubak  za decu modernog dizajna i boje

Dubak možete izabrati u različitim bojama i različitog dizajna, u zavisnosti od toga da li ga kupujete za dečaka ili devojčicu. Izaberite neki u roze, crvenoj, ljubičastoj, plavnoj, zelenoj, sivoj boji i gledajte kako vaš mališan uživa u njemu. 

Ako uzmemo u obzir da dubak u svom sastavu ima i igračke koje su predviđene za bebinu zabavu i podsticanje njenog vida, sluha, dodira i motorike, ugođaj vašeg deteta će biti potpun dok vreme provodi u dupku. 

Ljiljana Bugarin
About Ljiljana Bugarin 41 Articles
Mama tri devojčice. Veliki obožavalac Elvisa. U slobodno vreme voli da istražuje i piše članke o zdravom životu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five × four =