Komadi u kariranom printu koji ne izlaze iz mode

Karirani je bezvremenski uzorak koji nikada ne izlazi iz mode. To je klasična šara koja je bila popularna vekovima, a i danas je glavna tema u modi. 

Karirani print je svestran i može se oblačiti za svečanije prilike ili čak svakodnevne, što ga čini velikodušnim printom za izbor koja god bila vaša destinacija. 

Otkrićemo vam da je jedan od najpopularnijih kariranih komada karirana košulja, a u nastavku teksta smo naveli različite karirane komade koji će savršeno dopuniti svaku odevnu kombinaciju!

Karirane košulje i Burberry šalovi – neophodni komadi 

Karirana košulja je klasičan komad koji je već decenijama osnovni deo muške i ženske garderobe, a Burberry Srbija uvek ima najaktuelnije modele košulja – koji se nose dugo godina.

Takođe, ukoliko je košulja u Burberry prepoznatljivom kariranom dezenu, bez problema ćete je uklopiti sa ostalim komadima odeće.

Ovaj tip košulje se može nositi sa farmerkama ukoliko ste zainteresovani za opušten i svakodnevni izgled ili se upariti sa pantalonama za svečaniju priliku, zbog čega će zasigurno biti jedan od nošenijih komada odeće i fenomenalna investicija.

Dodatno nikad nije isključeno dodati karirani šal ili maramu odevnoj kombinaciji za dašak luksuza i prefinjenosti. Karirani šal se može nositi sa kaputom zimi, a lagana marama sa majicom na jesen. To je svestran komad koji se može nositi čak i sa drugim kariranim komadima – što nije uvek najlakše uraditi.

Karirane sakoi, blejzeri i kaputi

Dodatno imamo i karirani sako, model koji je savršen za bilo koje godišnje doba, zbog čega se može nositi kao lagani sloj u proleće, ali i zimi ukoliko je od težeg materijala, a podjednako dobro stoji ženama koliko i muškarcima. 

Takođe kao i košulja, karirani sako se može kombinovati sa pantalonama ili farmerkama. 

Međutim, modni stručnjaci imaju tendenciju da kažu da je sako za muškarce, a blejzer za žene zbog čega se na ovoj listi našao i karirani blejzer – savršen za svaku priliku.

Karirani blejzer može dodati zanimljivu šaru jednostavnoj odeći ili doprineti da izgled deluje formalnije, a samim tim je odličan dodatak ukoliko pripremate kombinaciju za poslovni sastanak.

Treba imati na umu i da postoje modeli kariranog printa pogodni ukoliko vam se više dopada minimalizam, jer iako se karirano često povezuje sa smelim i komplikovanim uzorcima, takođe postoje jednostavni i potcenjeni karirani uzorci koji se mogu svesti pod minimalističku garderobu.

Naravno ne možemo zaboraviti ni kaput dizajniran sa šarom od ukrštenih pruga različitih boja i širina koje formiraju karirani uzorak. 

Kaputi ovog tipa dolaze u različitim stilovima, dužinama i materijalima i mogu se na jednostavniji način kombinovati sa drugim sličnim printovima na torbi, cipelama i pantalnonama ili suknji, ali obratite pažnju kada birate karirani kaput! Važno je uzeti u obzir boje u dezenu i kako će one upotpuniti vašu garderobu. 

Neutralne ili prigušene karirane boje su svestran izbor koji se može nositi sa raznim drugim bojama, dok smele i svetle karirane boje mogu da vas istaknu i da dodaju šarenilo kombinaciji.

Karirane pantalone, suknje i haljine

Ženske karirane pantalone su klasičan komad i svaka dama treba da ima ove pantalone u ormanu, a mogu biti nošene uz bluzu i štikle za svečanije prilike ili uz majicu i patike za ležerni stil. Sa druge strane kada je reč o kariranim muškim pantalonama one imaju i mnogo starije poreklo od ženskih, koje se može pratiti do 16. veka u Škotskoj.

Tradicionalni tartan obrasci korišćeni čak i danas za identifikaciju različitih klanova, pri čemu svaki klan ima svoj jedinstveni karirani dizajn, a to nas dovodi do kariranih suknji.

Savršene su za svako godišnje doba i mogu se nositi sa hulahopkama zimi ili golim nogama leti. Kariranu suknju možete doterati bluzom i štiklama ili obući sa majicom i patikama, zato što su svestran komad koji se može nositi na mnogo različitih načina.

Nakon toga imamo i karirane haljine, popularizovane od strane poznatih dizajnera i modnih ikona, što ih čini idealnim modernim izborom za mnoge ljude.

Kombinovanje kariranih komada odeće  

Mešanje kariranih printova može biti težak poduhvat za stilizovanje, ali takođe i zabavan i hrabar način da dodate malo ličnosti vašoj odeći. 

Ukoliko se uklapanje uradi dobro, mešanje kariranih otisaka može stvoriti jedinstven i privlačan izgled. Međutim, važno je imati na umu da mešanje različitih vrsta kariranih otisaka može brzo postati haotično i izgledati preterano.

Da biste uspešno kombinovali printove na odeći, najbolje je izabrati dezene koji se razlikuju po razmeri ili boji, ali ipak imaju kohezivni element. 

Na primer, možete da pomešate karirani print velikih dimenzija sa kariranim štampom manjeg obima ili da izaberete printove koji imaju slične boje ili tonove. Takođe je važno da ostatak vaše odeće bude relativno jednostavan kako bi karirane šare  bili u centru pažnje. 

Izaberite neutralne komade poput jednobojnih pantalona ili jednostavne bele košulje da biste uravnotežili smelost kariranih printova.

Da sumiramo, karirano je klasičan print koji se može naći od košulja i suknji do sakoa i blejzera, jer postoji mnogo različitih kariranih komada koji nikada ne izlaze iz mode. Pritom, karirani dezen odgovora svim uzrastima i pokazatelj je dobrog ukusa. Dakle, sledeći put kada budete tražili bezvremenski komad koji ćete dodati u svoju garderobu, razmislite o tome da dodate bar nešto u kariranom stilu i momentalno ćete osvežiti vaš izgled!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


8 − one =