Top 12 najlepših mesta na Jadranu

Jadransko more je prelepa i raznolika regija koja svake godine privlači milione posetilaca.

Od drevnih gradova i šarmantnih sela do zadivljujućih plaža i kristalno čistog mora, Jadran ima ponešto za svakoga. Bilo da želite da se opustite na plaži, istražite istorijske znamenitosti ili se prepustite ukusnoj kuhinji, sigurno ćete pronaći savršenu destinaciju duž jadranske obale!

#1 Porto Montenegro, Tivat

Porto Montenegro je luksuzna marina koja se nalazi u gradu Tivtu u Crnoj Gori, u najlepšem zalivu u Crnoj Gori – Bokakotorskom zalivu.

Naselje Porto Montenegro krase njegova prelepa obala, luksuzne prodavnice i restorani, te ga čine popularnom destinacijom za nautičare i turiste. Posetioci mogu istražiti marinu, opustiti se u klubu na plaži ili krenuti u obilazak brodom do obližnjih ostrva.

#2 Dubrovnik, Hrvatska

Dubrovnik je jedan od najpoznatijih i najživopisnijih gradova u Hrvatskoj.

Njegov zadivljujući stari grad je pod zaštitom UNESCO-a i poznat je po svojoj prekrasnoj arhitekturi, šarmantnim ulicama i zadivljujućim pogledom na Jadran. Posetioci mogu da istraže gradske zidine, posete franjevački samostan ili da se voze žičarom do vrha planine Srđ za panoramski pogled na grad.

#3 Kotor, Crna Gora

Kotor je živopisni srednjovekovni grad koji se nalazi u Boki Kotorskoj u Crnoj Gori.

Njegova zadivljujuća arhitektura, prelepe crkve i šarmantne ulice čine ga popularnom destinacijom za turiste. Posetioci mogu da pešače do Kotorske tvrđave i uživaju u panoramskom pogledu na zaliv, da istraže stari grad ili da obiđu brodom obližnja ostrva poput zadivljujućeg Perasta.

#4 Hvar, Hrvatska

Hvar je prelepo ostrvo koje se nalazi uz obalu Hrvatske. Njegove plaže, kristalno čisto more i živahan noćni život čine ga popularnom destinacijom za turiste. Posetioci mogu da istraže Hvarsku tvrđavu, da se opuste na plaži ili da posete brodom obližnja Paklena ostrva.

#5 Ulcinj, Crna Gora

Ulcinj je šarmantan grad koji se nalazi na jugu Crne Gore blizu granice sa Albanijom.

Njegove prelepe plaže, kristalno čisto more i šarmantni stari grad čine ga popularnom destinacijom za turiste. Posetioci posebno uživaju u obilasku popularne Ade Bojane koja je raj za sve ljubitelje prirode i pruža mnoge prilike za aktivni odmor proveden na otvorenom.

#6 Herceg Novi, Crna Gora

Herceg Novi je šarmantan grad koji se nalazi na ulazu u Bokokotorski zaliv u Crnoj Gori.

Njegove prelepe plaže, zadivljujuća arhitektura i šarmantni stari grad čine ga popularnom destinacijom za turiste. Posetioci mogu da istraže stari grad, da se opuste na plaži ili da obiđu obližnje poluostrvo Luštica.

#7 Budva, Crna Gora

Budva je popularna turistička destinacija koja se nalazi na crnogorskom primorju.

Uz mnoštvo plaža, zadivljujuću arhitekturu starog grada, mnoge događaje i manifestacije iz oblasti kulture i živahan noćni život nije ni čudo što je tako popularna destinacija za turiste! Posetioci u Budvi mogu da istraže stari grad, da se opuste na plaži ili da obiđu ostrvo Sveti Stefan i barem delić desetina plaža koje se nalaze u njenoj blizini.

#8 Rimini, Italija

Rimini je popularna turistička destinacija koja se nalazi na obali Italije.

Turisti u Riminiju mogu istražiti stari grad, opustiti se na plaži ili posetiti obližnje zabavne parkove koji su veoma popularni u ovom delu Italije.

#9 Istra, Hrvatska

Istra je prekrasna regija koja se nalazi na zapadnoj obali Hrvatske.

Njene zadivljujuće plaže, prelepa priroda i šarmantni gradovi na vrhu brda čine ga jednim od najlepših mesta u Hrvatskoj, sa bezbroj opcija za kvalitetno proveden godišnji odmor. Posetioci osim kupanja i izležavanja na plaži, mogu istražiti drevne rimske ruševine u Puli, otići u lov na tartufe na selu ili probati lokalna vina u nekom od brojnih vinograda.

#10 Split, Hrvatska

Split je drugi po veličini grad u Hrvatskoj i popularna destinacija za turiste.

Njegove zadivljujuće plaže, istorijske znamenitosti i živahan noćni život čine ga destinacijom koju morate posetiti. Turisti pri poseti Splitu moraju istražiti Dioklecijanovu palatu, opustiti se na plaži, ali i obići mnogobrojna obližnja ostrva.

#11 Korčula, Hrvatska

Korčula je prelepo ostrvo koje se nalazi uz obalu Hrvatske.

Njegove prelepe plaže, kristalno čisto more i šarmantni stari grad čine ga popularnom destinacijom za turiste. Posetioci mogu da istraže Muzej Marka Pola, Ovo je mnogima omiljena lokacija u Hrvatskoj u koju se rado vraćaju.

#12 Bar, Crna Gora

Bar je prelep primorski grad koji se nalazi u Crnoj Gori. Njegove prostrane plaže, šarmantni stari grad i zadivljujući pogled na Jadran učinili su ga još jednom popularnom destinacijom u Crnoj Gori.

Kao što vidite, Jadransko more je prelepa i raznolika regija koja nudi širok spektar aktivnosti i atrakcija za posetioce. Od drevnih gradova i šarmantnih sela do zadivljujućih plaža i kristalno čistog mora, duž jadranske obale ima ponešto za svakoga. Bez obzira da li želite da se opustite i opustite ili istražite istorijske znamenitosti i prepustite se ukusnoj kuhinji, Jadran ima sve. Zato spakujte kofere i uputite se na jednu od ovih zapanjujućih destinacija u komšiluku za vaš sledeći odmor.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × two =