Stopama velikana: Šta su pili čuveni pisci

Flase alkoholnog pica
Fotografija: Pexels.com

FRENSIS SKOT FICDŽERALD

Francis_Scott_Fitzgerald_1937_June_4_(1)_(photo_by_Carl_van_Vechten)
Fotografija: wikipedia.sr

Autor klasika kao što su ‘Veliki Getsbi’ i ‘Neobičan slučaj Bendžamina Batona’ uživao je ispijajući Gin Rickey, koktel baziran na džinu. Navodno je Ficdžerald cenio džin, jer  se nije mogao lako osetiti u dahu.

OSKAR VAJLD

oscar-wilde
Fotografija: www.independent.co.uk

Enfant terrible svetske književnosti, obožavao je jedno od najjačih alkoholnih pića – apsent. S obzirom na ideje koje je razvio u delima uživao ga je prekomerno, jer je i sam jednom prilikom izjavio da nakon nekoliko čaša apsenta vidiš stvari onakvima kakve zaista jesu, strašne.

ERNEST HEMINGVEJ

Ernest_Hemingway
Fotografija: wikipedia.sr

‘Zbogom oružje’, ‘Starac i more’ i druge majstorije izašle su iz pera genijalnog Hemingveja. On je uživao u koktelu Mojito, a jednako je proslavio to piće kao i havanski bar La Bodeguita del Medio u koji je stalno zalazio.

EDGAR ALAN PO

Edgar_Allan_Poe
Fotografija: wikipedia.sr

Otac horora, najpoznatiji po poemi ‘Gavran’ takođe je uživao ispijajući koktele. On se zainteresovao za Eggnog, koji se pravi od jaja, šećera, mleka, pavlake, brendija i ruma. S obzirom na snagu sastojaka, uopšte nas ne čudi koje su sve ideje padale na pamet starom Pou…

TRUMAN KAPOTE

Truman Capote
Fotografija: wikipedia.sr

Kapote potpisuje ‘Doručak kod Tifanija’, ali i kao drugi pre njega, i ljubav prema koktelima. Pio je Screwdriver, kojeg je zvao omiljenim sokom od pomorandže. Stvar je samo, da se ovde s pomorandžom meša votka, pa nam je sad jasnije zašto je Kapote toliko uživao u svom soku.

DŽEK KERUAK

Jack Kerouac
Fotografija: wikipedia.sr

Autor kultnog romana ‘Na putu’ uživao je u Margariti, u koju se zaljubio na jednom od svojih putovanja kroz Meksiko. Tekila, limeta, so i Triple seca (sastojak za koktele od pomorandžine kore) sve su što vam je potrebno za ovaj fini napitak.

Izvor: www.menshealth.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1698 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


4 × two =