Džejmi Oliver iskreno o KOLAPSU kulinarske imperije: Milion je razloga, ne kajem se

Fotografija: Pixabay.com

Tri meseca nakon što je odjeknula vest da je u lanac restorana Džejmija Olivera uvedena prinudna uprava, oglasio se i čuveni britanski kuvar sa iscrpnijim objašnjenjem.

On je rekao da se uprkos bolu zbog raspada imperije građene dve decenije, ne kaje zbog svog pristupa poslu i „zapošljavanju mnogo ljudi“, ali priznaje da je to bilo neodrživo.

Kulinarska zvezda, Džejmi Oliver, koji se proslavio zahvaljujući svojoj emisiji Goli kuvar, pre nego što je izgradio carstvo restorana, TV emisija i kuvarskih knjiga, ponosan je na ono što je postigao.

Ne kaje se ni zbog čega

„Očigledno je da je bilo teško, ali stvarno se ne kajem ni zbog čega. Učinio sam sve što sam mogao. Napravio sam nešto zaista čarobno, uradio sam neverovatne stvari, zaposlio puno ljudi, kupovao sam samo kroz prehrambene sisteme koji su bili zaista pozitivni“, rekao je Oliver.

Ističe i da nije mogao da učinim da sve traje zauvek, zbog milion razloga o kojima je milion puta govorio, kao i da ovo što se njemu dogodilo nije jedinstveno.

„Ono što se meni dogodilo nije jedinstveno. To se dešavalo malim, srednjim i nekim velikim preduzećima širom zemlje“

Oliver je dodao da briga o etičkim izvorima namirnica i fer tretman osoblja nije unosan poslovni model.

Podsetimo, u maju je lanac restorana slavnog britanskog kuvara pretrpeo zatvaranje 22 restorana, a bez posla je ostalo oko 1.000 zaposlenih.

Izvor: Bizlife.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1705 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two + fourteen =