Imate bolove u šaci i zglobovima? Ove vežbe možete raditi na poslu

Fotografija: www.freepik.com

S obzirom na to da većina nas osam sati dnevno provede radeći na kompjuteru, bolovi u ručnim zglobovima su postali naša svakodnevica. Srećom, oni se mogu ublažiti mazanjem topikalnih analgetika, koji u sebi sadrže ibuprofen, pa osim što hlade bolno mesto oni i dubinski ublažavaju bol. Uz topikalne analgetike važno je i praktikovati kratke vežbe za razgibavanje, pa vam dajemo primere najefikasnijih.

  1. Stavite šaku preko naslona stolice. Savijte šaku s ispruženim prstima prema dole. Zadržite 3 sekunde i opustite. Šaku s ispruženim prstima savijte prema gore. Zadržite 3 sekunde i opustite. Ponovite vežbu 5 puta.
  2. Podlaktice i šake stavite na sto. Podlaktice su fiksirane, a šake s ispruženim prstima savijte u stranu prema središnjoj liniji. Zadržite i opustite. Podlaktice su i dalje fiksirane, a šake s ispruženim prstima savijamo u stranu od središnje linije prema spolja. Ponovite vežbu 5 puta.
  3. Podlaktice i prsti su ispruženi na stolu. Dlan je okrenut na gore. Spojite palac sa svakim prstom. Ostali prsti su ispruženi. Ponovite vežbu 5 puta.
  4. Ispružite šaku na stolu, ali prste držite skupljene. Raširite prste po podlozi. Ponovite vežbu 5 puta.
  5. Ispružite šaku na stolu, ali prste držite skupljene. Povlačite jagodice prstiju po podlozi kao da želite da napravite „kupolicu“, ali ne savijajte prste. Ponovite vežbu 5 puta.
  6. Podlaktica i prsti su ispruženi na stolu. Dlan je okrenut na gore. Savijte prste u pesnicu, ali sa palcem preko prstiju. Ponovite vežbu 5 puta.

U početku, vežbe treba izvoditi 3-5 puta i postepeno povećavati broj ponavljanja za 1 put, dok ne dođete do 10 ponavljanja. Možete ponoviti više ciklusa sa kratkim pauzama.

Izvor: www.bizlife.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1195 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


10 − two =