Venecija IZBACILA turiste zbog KAFE

Fotografija: PIxabay.com

Par nemačkih turista pokušao je da skuva kafu u podnožju venecijanskog mosta Rialto, zbog čega su kažnjeni sa 950 evra i naloženo im je da napuste grad.

Dvoje Berlinaca starih 32 i 35 godina su se jutros smestili na dnu stepeništa čuvenog mosta da bi skuvali kafu na rešou.

Pošto ih je neki lokalni stanovnik prijavio, mlade turiste je ubrzo uhapsila policija i kaznila ih sa 950 evra zbog neprikladnog ponašanja, navela je gradska uprava.

Takođe im je rečeno da napuste grad, u skladu s nedavno usvojenom odlukom gradskog veća. Otkako je ta mera u maju usvojena, primenjena je 40 puta.

„Veneciju treba poštovati a nepristojni ljudi koji misle da dođu ovde i rade šta god požele treba da znaju da će, zahvaljujući lokalnoj policiji, biti uhapšeni, kažnjeni i izbačeni“, rekao je gradonačelnik Venecije Luiđi Brunjaro.

Propis usvojen u maju se tiče pravila pristojnog ponašanja, čistoće, i bezbednosti koja treba poštovati u gradu suočenom s masovnim turizmom i njegovim posledicama po kanale i najposećenija mesta.

Predviđen je niz zabrana, poput zabrana piknika na određenim lokacijama, kupanje u fontanama ili šetnje bez majice, kao i visoke kazne, uključujući i proterivanje onih koji pravila krše.

Venecija u svom istorijskom centru ima 55.000 stanovnika, a godišnje je poseti oko 30 miliona turista.

 

Izvor: BIZlife.com

Lepa Reč
About Lepa Reč 1632 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 + 8 =