O čemu treba da mislite prilikom odabira sale za svadbu?

Pre svega, čestitamo na veridbi!

Sad je vreme da se pozbavite organizacijom! Od svih stvari koje treba organizovati, Izbor sale za venčanje je uzbudljiv zadatak, ali može da bude i najstresniji! Postoji mnogo faktora koje treba uzeti u obzir pri odabiru savršenog mesta za vaš poseban dan.

Istražili smo umesto vas, a nekoliko stvari koje treba imati na umu kada započnete pretragu idealne sale za venčanja čeka vas u nastavku teksta. 

#1 Veličina sale treba da bude određena brojem gostiju

Pre nego što počnete da tražite mesto gde ćete reći sudbonosno: DA!, važno je da imate makar grubu predstavu o broju gostiju koje ćete pozvati. Veličina sale za venčanje treba da bude taman tolika da komforno primi celu listu gostiju, sa dovoljno prostora za ples, jelo i druženje!

Sale za venčanje uglavnom imaju jasno istaknute kapacitete, ali uverite se u to i sami. Idite u izvidnicu i pogledajte sale. To što ima mesta za 500 gostiju i oni imaju gde da sednu, ne znači da imaju i gde da igraju. Obratite pažnju na veličinu podijuma!

#2 Koliki budžet imate na raspolaganju? 

Jedna od prvih stvari o kojima treba razmišljati kada birate salu za venčanje je vaš raspoloživi budžet. 

Sale se mogu kretati u najrazličitijem cenovnom rangu, u zavisnosti od veličine i lokacije mesta, kao i doba godine i svih dodatnih pogodnosti koje možda želite da imate na svom venčanju. To mogu da budu: veliki dekorativni elementi, uređen prostor za fotografisanje sa mladencima, ili posebno istaknuto mesto za dezert… Mogućnosti su beskrajne, a sve ovo utiče i na finalnu cenu prostora.

Unapred odredite svoj budžet i držite ga se da biste izbegli prekomernu potrošnju. 

Pronađite salu koja pravi savršen kompromis između cene i kvaliteta, kao što je restoran za venčanje “d’Aria”. Ovako ćete znati da pravite odličan izbor!

Sala za venčanje

#3 Lokacija sale kao odlučujući faktor

Razmotrite lokaciju sale za venčanje u odnosu na to odakle ćete vi i vaši gosti putovati do nje. Možda ćete želeti da izaberete mesto koje je svima lako dostupno prevozom. To je svakako ono što je najpreporučljivije. 

Ko još želi da razmišlja o tome kako će se vratiti do kuće posle zabave na svadbi? Potrudite se da lokacija bude što dostupnija iz različitih delova grada. Ovo će obradovati vaše goste!

#4 Stil i ambijent sale ključni su za atmosferu na svadbi

Razmotrite stil i ambijent sale za venčanje. Da li se poklapa sa temom ili vizijom koju imate za vaš veliki dan? Neki prostori nude tradicionalnije ili formalnije postavke, dok drugi mogu biti rustikalniji ili moderniji. Razmislite o tome šta će najbolje odgovarati vašem ličnom stilu i ukupnoj atmosferi koju želite da kreirate za svoje venčanje.

#5 Sadržaji i usluge na venčanju

Razmislite o tome koje pogodnosti i usluge nudi mesto. 

Da li će obezbediti stolove, stolice, tekstil poput stolnjaka, i dekorativne ukrase ili ćete morati da se samostalno pobrinete da ih donesete? 

Da li objekat ima kuhinju i ugostiteljsko osoblje ili ćete morati da angažujete ugostitelja? Da li ima ozvučenje i dogovor sa nekim muzičarima, koje će angažovati umesto vas, ili ćete morati da povedete svog DJ-a ili bend radi muzike? Ovo su sve važne stvari koje treba imati na umu kada birate salu za venčanje.

#6 Kapacitet sale i raspored sedenja

Razmotrite kapacitet i raspored mesta. 

Da li ima dovoljno prostora za smeštaj vaše liste gostiju i bilo kakvih dodatnih događaja, kao što su, u poslednje vreme naročito popularni “kokteli dobrodošlice” ili prijem? Da li je raspored pogodan za tok vašeg venčanja, sa dovoljno prostora za plesni podijum i prostor za sedenje?

Na sva ova pitanja treba da imate odgovor pre nego što obavite finalnu rezervaciju sale. Tek tada ćete biti sigurni da ste napravili najbolji izbor.

#7 Nepredviđeni vremenski uslovi

Uvek je dobra ideja imati plan B, u slučaju lošeg vremena. Da li objekat ima zatvoreni prostor koji može poslužiti kao rezerva u slučaju kiše ili drugih nepovoljnih vremenskih uslova?

Čak i kada venčanje pravite tokom letnjih mjeseci, savetujemo da imate i dostupan natkriven prostor. Prvo, nikad se ne zna kada će kiša, a drugo – ni velike vrućine nisu naročito prijatne! Dakle, sala bi morala da ima plan B.

#8 Dostupnost i rezervacija

Na kraju, razmotrite dostupnost i proces rezervacije za mesto održavanja venčanja. 

Kada je dostupan za datum vašeg venčanja i koliko unapred morate da ga rezervišete? Da li rezervacija prostora zahteva depozit, i ako da, koliki je on? Obavezno pitajte o svim ograničenjima ili pravilima koje mesto može imati, kao što su ograničenja u pogledu buke ili dekoracije.

Odabir sale za venčanje je velika odluka, ali uz pažljivo razmatranje i planiranje možete pronaći savršeno mesto za vaš poseban dan, a saveti za planiranje venčanja će svakako biti od pomoći! Nemojte se suzdržavati da postavljate pitanja i posetite više mesta pre nego što donesete konačnu odluku. Na kraju krajeva – to je vaš poseban dan, i on mora da protekne savršeno!

Srećno planiranje! 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × 1 =