Himalajska ruzicasta so

Himalajska ruzicasta so,nastala je pre nekoliko milijardi godina i smatra se najcistijom soli na svetu,cistoce od neverovatnih 99%.Vadi se iz rudnika u proviciji Pendjap.Pakistan,oko trista km od Himalaja,na dubini od 1.524km.Boja varira od crvene ,do bele,koja se preliva u ruzicastu.
Za razliku od drugih vrsta soli,jos uvek se rucno vadi,bez upotrebe,tehnike,ekspoloziva,u skladu sa hiljadugodisnjom tradicijom.Izvucena iz rudnika,so se rucno selektira,rucno komada i susi na suncu.

Bolji je izbor od obicne soli,zdraviji. Obicna so je preradjena,i tokom prerade eliminisani su minerali a u Himalajskoj soli ima prema nekim procenama cak 84 minerala.i soli oko 87 procenata.U obicnoj soli ima soli od 97% do 99% soli,skoro nema minerala,dodaje se jod ili neki drugi sastojci da bi poboljsali ukus,a neke vrste soli izbeljuju.

Smatra se da poboljsava respiratorne organe,i u svetu se mogu naci zdravsteni centri u pecinama sa Himalajskom soli,balansira PH vrednost u telu,pomaze varenju,cisti vazduh.poboljsava spavanje.Prema nekim istrazivanjima, ljudi koji ne unose dovoljno soli,oko 500 mil,losije spavaju za 10%,od drugih koji unose normalnih 2000 miligrama.

Uvek je drzite u cvrsto zatvorenoj posudi,na suvom mestu i kupujte samo orginalnu Himalajsku so koja potice iz Pakistana,iz velikih dubina,za razliku od jeftinih kopija,koje su nadjene na povrsini.

Kod nas je mozete naci u prodavnicama zdrave hrane,ali kao sa svakom vrstom soli,ne preterujte.

Recept za bolje spavanje

U regularni caj od kamilce,stavite malo Himalajse soli.
Stavite ispod jezika malo Himalajske soli,popijte vodu.
Potrazite Himalajsku so za kupanje i napravite toplu kupku pre spavanja

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


14 − 4 =