Utisci o knjizi MAPE UMA- Toni i Bari Buzan

Fotografija: Andrijana Sedić

Verovatno se ceo život pitate postoji li neka posebna tehnika pomoću koje možete da poboljšate

svoju moć opažanja, razmišljanja i pamćenja.
Postoji, i zove se MAPIRANJE UMA.

Ovu tehniku su koristili mnogi umetnici, državnici i naučnici decenijama pre vašeg i mog rođenja.

Kako pravite beleške?

Verovatno linearno, slovima, brojevima, na kraju počnete da koristite i skraćenice kojih pri preslišavanju ne možete ni da se setite. Vidite da ste izazvali kontra-efekat, i da vam beleške samo odmažu, ali NAVIKLI STE tako da učite, i pitate se KAKO DRUGAČIJE?

Većini vas je verovatno sinula ideja o crtanju tokom beleženja informacija. Možda ste to i pokušali, ali ste se razočarali jer važe skice nisu kao Da Vinčijeve. Hej, pa nisu ni moje (a kao sam talenat za slikarstvo), to nije važno, vežbanjem će biti sve bolje.

Počnite da koristite crtanje i boje u svojim beleškama.

Fotografija: Andrijana Sedić

Kako napraviti i iskoristiti mape uma detaljno vam mogu objasniti samo Toni i Bari Buzan u svojoj knjizi ‘MAPE UMA’, a možete pogledati i brojne primere dostupne na web-u o ovoj temi.

Želim vam puno uspeha u otkrivanju vaših umnih potencijala.

Verujte da ste pametniji nego što mislite, i da učenje, odnosno pamćenje može biti mnogo brže, lakše i trajnije.

Andrijana Sedić
About Andrijana Sedić 19 Articles
Rođena 1992. krizne godine, 3 meseca ranije nego što treba, pa i ako zakasnim- stižem uvek u pravom trenutku. Za život ne može biti rano, već samo kasno. Svima savetujem da budu učesnici u svom životu, a ne samo posmatrači. Zaljubljenik sam u umetnost, prirodu i kreativne industrije. Po profesiji sam diplomirani ekonomista u TURIZMU I HOTELIJERSTVU. Po opredeljenju sam sanjar. Život me kad kad gurne u realizam, ali mi apstraktni se svuda snalazimo, jer svet znamo da posmatramo u više oblika, i svemu dodamo magiju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


1 × 1 =