Žene koje suviše vole-Robin Norvud

Fotografija: Andrijana Sedić

Ljubav za sva vremena sa Njim, ali… samo malo da se promeni, uspeće, teško je to, ali tu sam da mu pomognem. JA to mogu! 

Koliko ste puta to čule od neke svoje dobre prijateljice, kojoj je ovo već 10. tip kojeg proglašava LJUBAVLJU SVOG ŽIVOTA, daje sve od sebe da uspeju, ali opet na kraju ostaje sama i razočarana!?

Možda ste upravo Vi ta žena koja SUVIŠE VOLI…? 

Da li Vas privlače problematični tipovi, Edipovci, alkoholičari, partneri čiji su roditelji zavisnici, partneri iz disfunkcionalnih porodica, psihički nestabilne osobe, nesigurne ličnosti…?

Nalazite li uvek opravdanje za njihove postupke, i Vas, jer ih uporno birate, takve kakvi jesu, da biste se na kraju umorili od pokušaja da ružno pače PRETVORITE U LABUDA!?

Kažete li sebi NE MOGU DA ODEM, PREVIŠE VOLIM?

Istina je negde između. Vi previše volite, ali koga/šta? Svoju ŽELJU I ILUZIJU o osobi kakva bi ‘mogla’ da postane, a ne kakva je sada, glavom i bradom.

Svojom ljubavlju u ulozi spasitelja pokušavate da prevaziđete svoje traume iz dubine podsvesnog… Niste jedini. Ima nas puno.

O ovoj temi jako posvećeno i odgovorno govori autorka knjige ŽENE KOJE SUVIŠE VOLE- Robin Norvud.

Meni je ova knjiga poput iskusnog pecaroša svojom mrežom upecala misli sa dna podsvesti. Na površinu je isplivalo sve što nisam uspevala da razumem kroz godine samo-analize. 

Bila sam šokirana ISTINOM, malo sam se i stidela novih saznanja o sebi, ali sam to prihvatila kao osvešćujući proces.

Moja borba sa iluzijama i danas traje, jer ne možete za mesec dana izmeniti obrazac ponašanja koji traje već 10 godina, ali bitno je početi. Klupko se odmotava, i sve je lakše.

Nemojte da Vas zbune vesele korice ove knjige, kao ni floskulativan naslov. Ova knjiga je delo ozbiljne psihologije i dugogodišnjeg istraživanja, nije tra la la popularna psihologija kliše.

Pročitajte je, i preporučite drugim damama, a i gospodi, što da ne? U knjizi postoji i deo posvećen muškoj čitalačkoj publici, i njihovim iskustvima, takođe u formi studije slučaja.

Andrijana Sedić
About Andrijana Sedić 19 Articles
Rođena 1992. krizne godine, 3 meseca ranije nego što treba, pa i ako zakasnim- stižem uvek u pravom trenutku. Za život ne može biti rano, već samo kasno. Svima savetujem da budu učesnici u svom životu, a ne samo posmatrači. Zaljubljenik sam u umetnost, prirodu i kreativne industrije. Po profesiji sam diplomirani ekonomista u TURIZMU I HOTELIJERSTVU. Po opredeljenju sam sanjar. Život me kad kad gurne u realizam, ali mi apstraktni se svuda snalazimo, jer svet znamo da posmatramo u više oblika, i svemu dodamo magiju.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × one =