Trikovi za elegantan izgled bez mnogo novca

Među prijateljima sigurno imate onu jednu devojku koja uvek izgleda kao da je potrošila veliku sumu novca na svoju odeću, iako znate da to sebi sigurno ne može da priušti. Vi ste, sa druge strane, jednom izdvojili novac i kupili skup komad garderobe kako biste osvežili svoj stil i uneli u njega malo luksuza, ali niti ste znali sa čime da ga uklopite, niti je iskreno izgledao tako skupo u bilo kojoj kombinaciji.  Shvatili ste da je caka u nečemu drugome. Kako ta drugarica uspeva sa malo ulaganja da napravi tako dobre odevne kombinacije na kojim joj zavidi veći deo (ženskog) okruženja? Kao i uvek, trik je u detaljima i nekim sitnim promenama koje treba da unesete kako bi vaš izgled odavao potpuno drugačiji utisak.

ŽIVOTINJSKA ŠARA

Retko ko se usudi da u svoj garderober uvrsti neki komad koji poseduje životinjsku šaru jer tako nešto izaziva pažnju, koja može biti pozitivna i negativna. Sigurno vam se dešavalo da u raziličitim prilikama vidite osobe u ovakvoj garderobi za koje ste pomislili: „Ovaj je stvarno preterao.“ Ipak, postoji način da se životinjska šara uklopi sa stilom u vašu kombinaciju. Trik je da samo neki od dodataka imaju ovu šaru: to može biti šal ili ešarpa, nakit, cipele ili torbica. Ostatak kombinacije bi trebao da bude u nekim jednostavnijim, smirenijim nijansama. U tom slučaju postići ćete potpuno drugačiji efekat i nećete izgledati napadno već upečatljivo.

TAŠNA

Iako vrećaste ženske torbe mogu biti vrlo korisne i praktične, utisak elegancije i luksuza pre će ostaviti torba jasno definisanih linija i čvrste strukture. Izaberite takvu torbu u crnoj, teget ili smeđoj boji radi lakšeg kombinovanja, ali ukoliko je ostatak garderobe jednostavan, možete eksperimentisati i sa nekim smelijim dezenima – to neće umanjiti utisak luksuza i elegancije.

KOMBINACIJE BOJA

Prethodno smo pomenuli da je dobro da u svojoj kolekciji imate torbe u crnoj, smeđoj i teget boji, što može važiti i za druge komade odeće koji su skuplji i koje ne kupujete svaki dan: obuću, jakne, kapute. To je važno zato što su crna, teget i smeđa boja one koje možete kombinovati sa mnogim drugim bojama. Međutim, zlatno pravilo glasi da se ove tri boje ne kombinuju međusobno. To se može učiniti samo u retkim prilikama, kad su sami komadi garderobe autentični i neobični, pa to poništava efekat boja. U ostalim prilikama nećete pogrešiti sa nepobedivim klasičnim kombinacijama poput crne i bele boje, plave i crvene, smeđe i zelene itd.

CIPELE

Koliko god voleli obuću sa platformom i koliko god vam ona bila udobna, ako želite da izgledate elegantno, izbegavajte je. Za bilo koju priliku daleko bolji izbor su klasične salonke ili sandale. Sledeću stvar verujemo da već znate, ali nije na odmet podsetiti još jednom – sandale nisu predviđene da se nose sa bilo kojom vrstom čarapa. Uvek je daleko bolji izbor da uradite dobar pedikir, u kućnim ili drugim uslovima, i da nalakirate nokte odgovarajućom nijansom u skladu sa bojom sandala.

NAKIT

Mnoge žene vole nakit. Mnoge vole i otkačen nakit i u dobroj kombinaciji on može da bude pun pogodak. Ipak, ukoliko ste ljubitelj plastičnog, predimenzioniranog nakita, morate se pomiriti sa činjenicom da on baš ne ostavlja utisak visoke elegancije i skupoće. Daleko bolji izbor u tom slučaju je suptilan i ljubak komad nakita koji možete uskladiti sa još nekim takođe suptilnim komadom. Na primer, lanac sa lepim priveskom i neviseće minđuše. Dodatno pravilo koje će doprineti vašem luksuznom izgledu jeste da ne treba kombinovati različite vrste dragocenih materijala. To znači da, ako ste se odlučili za srebro, svaki komad treba da bude od srebra. Isto je i sa zlatom ili platinom.

Ovo su početni koraci koje je potrebno usvojiti. Odatle pa nadalje, sve je nadogradnja. Želimo vam puno uspešnih odevnih kombinacija!

About Marija Kuzmanović 23 Articles
Diplomirala menadžment u turizmu, a onda se predomislila, upisala i završila psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Piše otkad zna za sebe, a osim njene porodice, psihologije i pisanja, najviše uživa u putovanjima, čitanju, domaćoj kafi i seriji Prijatelji. Od skora ima svoj blog "Dnevna doza mentalnog zdravlja", čiji je cilj da pomogne ljudima da što bolje upoznaju sebe i da vode što kvalitetniji život.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


13 + 19 =