PSIHOLOGIJA: ZAŠTO NEPOTREBNO DA RAZBIJATE GLAVU? OSIM ŠTO VAM ODUZIMA ENERGIJU, PREVIŠE BRIGE UGROŽAVA PSIHOFIZIČKO ZDRAVLJE

Fotografija: www.profimedia.rs

Koliko vam se puta dogodilo da provedete previše vremena brinući se šta će se dogoditi ili da li će se to nešto ružno dogoditi ili ne, ili, pak, koliko bi loše moglo biti to što bi moglo biti ili čak i ne biti? Bez obzira na to da li ste primetili ili niste, to vam je oduzelo veoma mnogo energije, a na kraju se, možda, ništa se loše nije ni dogodilo. Međutim, kako da naučite da prestanete da se nepotrebno brinete?

Različiti stručnjaci bavili su se istraživanjima(nepotrebne) brige. Prema jednom, 38 odsto ljudi brine o nečemu svakodnevno. Prema jednoj studiji, prosečan Britanac provede u životu 5,2 godine razbijajući glavu brigama. Zanimljivo je takođe da su učesnici u istraživanju često izjavljivali da su se brinuli o onom što se na kraju nije dogodilo.

Prema stručnjacima, treba da odredite vreme za teške misli, odnosno razdoblje ujutro i uveče kad ćete se kontrolisano brinuti. U tih 15-ak minuta možete da padate u nadublje očajanje, zamišljate stvari što gorim, kako bi vam to vreme brige postalo što odbojnije. Ostatak dana, na taj način, biste bežali od problema i razmišljali pozitivnije.

Lepa Reč
About Lepa Reč 1704 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty + nine =