Kvalitetna farba je preduslov za zdravu kosu

zena-se-sama-farba-kod-kuce
Pexels.com

Poznato je da većinom žene, ali takođe i muškarci, uživaju u promeni frizure i se vrlo rado upuštaju u eksperimentisanje ovog tipa. 

Drastična promena frizure odnosi se na skraćivanje i promenu boje kose, kada osoba želi da promena bude primetna i očigledna, jer na određeni način menja lični opis. 

Ipak, skraćivanje kose je mnogo rizičniji poduhvat iz logičnog razloga – ne možemo se u kratkom vremenskom roku vratiti na staru frizuru ukoliko nam se nova ipak ne dopadne i pokajemo se zbog promene. 

Zato se mnogi koji žele da promene frizuru odlučuju na dosta manje rizičan korak – na promenu boje kose.

Farbanje kose je promena koja je vidljiva, naročito ako neko prelazi iz jedne potpuno suprotne boje u drugu, npr. iz plave boje kose u crnu, a nije rizična, odnosno lako možemo kosi vratiti prvobitan izgled ukoliko nam promena ne stoji kako smo zamislili. 

Međutim, iako farbanje kose nije rizično u navedenom smislu, u nekom drugom jeste, a taj drugi se tiče kvaliteta farbe. 

Farbanje može biti agresivan tretman za vašu kosu ukoliko se koriste nekvalitetna sredstva. Loša, jeftina i nekvalitetna farba je rizična iz razloga što može oštetiti vašu kosu, čak i trajno, tako da će vam trebati mnogo vremena da je oporavite, pa je čak i tad vrlo malo moguće da ćete uspeti da joj vratite prvobitni kvalitet nakon oštećenja. Ali, rešenje ipak postoji. 

Možete bez brige menjati boju kose ukoliko koristite kvalitetna sredstva za tu proceduru. Farba za koju koja je napravljena od kvalitetnih sastojaka je upravo to rešenje koje ste tražili za bezbrižno eksperimentisanje sa bojama kose.

Kako na kosu deluju sastojci kvalitetnih farbi?

Kvalitetne farbe za kosu nisu skuplje bez razloga. Njihova osnovna prednost u odnosu na komercijalne, jeftine farbe je upravo u kvalitetu sastojaka, pažljivo odabranim i sjedinjenim koji dodatno ulepšavaju kosu u pogledu kvaliteta, ne samo u pogledu izgleda. 

Profesionalne, kvalitetne farbe su napravljene od najboljih materijala koji imaju negujuću funkciju, tako da je štetnost farbanja svedena na minimum. 

Ti sastojci su razna lekovita ulja, ekstrakti biljaka koji štite i obnavljaju kožu glave i vlasi, jer se proizvođači profesionalnih farbi vode i time da pored praktične funkcije, ove farbe sadrže i negujuću formulu. 

Kod kvalitetnih farbi veoma se vodi računa da sastojci ne budu agresivni i štetni, da umesto stoga sadrže što je moguće više prirodnih komponenata koji će povoljno delovati na vlasište i same vlasi kose. Zato su profesionalne farbe pravi izbor, jer vam pored izvrsne boje pružaju i negu, što je naročito važno osobama koje se redovno farbaju.

Profesionalne farbe za kosu su isplativija opcija

Iako su dosta skuplje od komercijalnih farbi koje se mogu naći na tržištu, profesionalne farbe odlikuje kvalitet koji određuje njihovu cenu. 

Kada uzmete u obzir koje vam sve posledice mogu ostaviti jeftine farbe, imajte na umu da vas, iako možda inicijalno prođete jeftinije, nekvalitetne farbe mogu mnogo više koštati, i to ne samo u finansijskom smislu. Posledice jeftinih farbi mogu vam trajno oštetiti kosu za čiji biste oporavak možda morali da izdvojite pravo malo bogatsvo, a u većini slučajeva potpuni oporavak kose nakon što je jednom teško oštećena nije u potpunosti ni moguć. 

Umesto toga, birajte kvalitetne farbe sa kojima nećete imati tako neprijatna iskustva, jer se ta investicija definitivno mnogo više isplati.

Srbijanka Stanković
About Srbijanka Stanković 34 Articles
Aska - crna ovca i pisac. Kalinina i Lazareva mama. Žmuova. Budna već tri veka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


9 − 1 =