10 odličnih razloga za putovanje sa decom koje često previdimo!

Photo by Susanne Jutzeler from Pexels

Često nas pitaju – Zašto želite da vodite decu sa sobom na takav put? Neće ga se sećati. I moj odgovor je uvek isti – Naravno da ih vodimo. Možda ga se neće oni sećati ali mi hoćemo. – kaže mama Kajla sa bloga www.wanderlocity.com. Prenosimo vam njene razloge za putovanja sa decom:

Suprug i ja kreiramo sećanja za nas sa decom i možda se ona neće sećati svake avanture koju smo doživeli ali mi hoćemo. Mi ćemo čuvati uspomenu na svako putovanje, turbulentan let, novo iskustvo, novu hranu koju smo probali i njihovu reakciju kada smo došli na novo mesto. Bez obzira da li će se deca toga sećati ili ne mi stvaramo sećanje za ceo život na to kratko vreme provedeno s njima.

Punoletstvo će doći dok trepneš – naš stariji sin već ima 7 godina i prešao je skoro pola puta do trenutka kada će napuniti 18. Zato putujemo. Mnogo. Sa decom. Nova iskustva su najbolja stvar koju možemo da im pružimo za ovo ograničeno vreme s njima.

  • Oni vide dobro u svemu

„U avionu možemo da jedemo i gledamo crtaće istovremeno? Ovo je najbolji dan ikad!“

 

  • Svakodnevne stvari su im najzanimljivije

Za njih svaki dan je ispunjen malim i velikim avanturama. „Slušaj ovu sirenu! Vau, zvuči drugačije ovde.“

 

  • Navode nas da zastanemo

Bez njih bismo verovatno propustili neka od sjajnih mesta u gradovima koje obilazimo. Kada putujemo sa decom obavezno idemo u parkove, u male kafiće na toplu čokoladu ili limunadu što nam omogućava da osetimo lokalnu atmosferu.

PROČITAJTE JOŠ:Porodični obroci – KAKO DA OPSTANU U VAŠOJ PORODICI

  • Upijaju informacije kao sunđeri

Kada nas pitaju kako se kaže neka reč ili izraz na lokalnom jeziku navode i nas da ih naučimo. „Kako se kaže lisica na nemačkom? A ulica?“

 

  • Deca su ranoranioci

Budimo se zajedno sa gradom. Obožavamo da ustajemo rano na novim mestim kad ulice ožive. Putovanje sa decom znači da se to ne propušta.

 

  • Oni su minimalisti

A toga nisu ni svesni. Ne treba im ništa fensi-samo da istražuju, igraju se i uče.

Pročitajte još: KAKO SE NOSITI SA LJUDIMA KOJI KRITIKUJU VAŠ NAČIN ODGAJANJA DETETA

  • Deca su druželjubiva

Lako prilaze da pričaju i igraju se sa drugom decom na igralištu. Odmah razbijaju led i time vam pomažu da upoznate lokalce gde god da ste.

 

  • Mali su

Ne treba im puno mesta i ne treba im mnogo. Putovanje sa decom ne zahteva mnogo više stvari za pakovanje ili mnogo veći prostor.

 

  • Vole vas

Oni se ugledaju na vas i dive vam se. Pokažite im svet dok možete.

 

  • Troškovi nisu značajno veći

Omiljeni ručak naše dece? Baget, malo sira i voće. Ne može biti jeftinije putovati sa decom – u stvari oni nam štede novac jer za ručak idemo na piknik a večeramo rano nešto s nogu.

Sadašnjost je bitna. Život je kratak i zato treba putovati koliko god možete. Ne postajemo mlađi ni mi ni deca. Zato hoćemo da putujemo s njima. Sve više i više.

Izvor: Najboljamamanasvetu.com

Lepa Reč
About Lepa Reč 1704 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × five =