Koje su prednosti organizovane ishrane zaposlenih za poslodavce

Koje su prednosti organizovane ishrane zaposlenih za poslodavce

Kako bi zaposleni bili spremni da izdrže ceo radni dan i sve aktivnosti koje on nosi, potrebno je da vode računa o ishrani i unesu dovoljnu količinu tečnosti. Radni dan se često pretvori u niz užurbanih dešavanja te se lako zapostave svi obroci, pogotovo oni jutarnju koji su i najbitniji. Često se u ovakvim situacijama pribegava brzoj hrani koja iako u trenutku podiže energiju i raspoloženje, usled velike količine ugljenih hidrata, ume da uspava i ima umirujući efekat nakon određenog vremena. Zato je bitno posvetiti pažnju i ovom elementu i pomoći zaposlenima da imaju dovoljno snage i energije kako bi bili aktivni i skoncentrisani tokom celog radnog dana.

Jedna pauza za sve

U većini firmi ne postoji striktno određena pauza za hranu te se često dešava da je u toku radnog vremena uvek neko na pauzi. Ovo dovodi do problema kada je potrebno rešiti nešto hitno i uvek se neko čeka da dođe sa pauze ili posao ne može da bude obavljen u kratkom roku. Takođe, ukoliko su svi zaposleni u isto vreme na pauzi, dolazi do bolje komunikacije među njima i grade se međuljudski odnosi koji su izuzetno bitni za poslovanja. Zaposleni će biti u prilici da provode više vremena zajedno, razmenjuju ideje i predloge koji mogu da poboljšaju kvalitet rada i savetuju jedni druge ukoliko naiđu na neki problem.

Energija i efikasnost

Kada je u pitanju organizovana hrana, poslodavci mogu u dogovoru sa firmom za ketering da naprave jelovnik koji će odgovarati svim zaposlenima, ali će predstavljati i pravilnu ishranu. Često ne umemo sami da odredimo šta ćemo jesti tokom nedelje i to dovodi do okretanja nezdravoj hrani koja loše utiče na energiju i efikasnost kada je količina obavljenog posla u pitanju. Upravo je zato kreiranje jelovnika bitan faktor jer se u toj situaciji više vodi računa o raznovrsnosti namirnica te će ovaj vid planiranja da utiče na podizanje energije i raspoloženja kod zaposlenih. Hrana koju jedemo treba da bude raznovrsna, bogata svežim namirnicama i balansirana kako bi sadržala sve ono što nam je potrebno na dnevnom nivou.

Koje su prednosti organizovane ishrane zaposlenih za poslodavce

Vodite računa o zaposlenima

Zaposleni su ogledalo firme i sve više poslodavaca uviđa značaj vođenja računa o zdravlju svojih zaposlenih. Tim bilding aktivnosti se uglavnom svode na razne fizičke aktivnosti, organizuju se odlasci u teretanu i vodi se računa o zdravoj ishrani. Podizanje svesti o zdravim navikama i poboljšanju kvaliteta života je postalo bitno za poslodavce jer time radnicima daju na znanje da su i najmanje promene bitne. Kada su u pitanju obroci za firme, Beograd nudi odlična rešenja sa raznovrsnim jelovnikom i isporukom na adresu što olakšava ovaj proces i zaposlenima i poslodavcima. Prilikom naručivanja hrane, dogovorite se sa svima oko jelovnika i šta sve treba jedan obrok da sadrži kako bi svi mogli da budu uključeni.

Lakša organizacija

Kada zaposleni sami sebi naručuju hranu, to se uglavnom odvija tako što različite dostavne službe u različito vreme donose hranu što može da stvori nepotrebnu gužvu. Pored toga, ukoliko imate sastanke sa potencijalnim klijentima, ne izgleda profesionalno da vas stalno prekidaju kuriri za dostavu koji ulaze u firmu. Sa druge strane, kada je u pitanju organizovana dostava odjednom, možete da se dogovorite za vreme koje će odgovarati i vama i zaposlenima i na osnovu čega ćete moći da zakažete i svoje sastanke i ostale obaveze u firmi. Ovo će omogućiti manje ometanja i zaposleni će lakše moći da se fokusiraju na posao.

Već nakon prve nedelje ovakvog vida naručivanje hrane ćete uvideti sve prednosti i zašto je ovo korak na koji se odlučuje sve više kompanija. Uključite zaposlene u kreiranje jelovnika i pokušajte da pronađete najbolji način da ispoštujete sve kako bi svi uživali u obrocima.

Ljiljana Bugarin
About Ljiljana Bugarin 30 Articles
Mama tri devojčice. Veliki obožavalac Elvisa. U slobodno vreme voli da istražuje i piše članke o zdravom životu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


thirteen − five =