Kako organizovati proslavu za Novu godinu u firmi?

Novogodišnje nazdravljanje

Proslave u firmi, poznate i kao korporativne proslave su omiljeni događaj svakog zaposlenog, posebno kada su povod novogodišnji praznici.

Na osobama koje su zadužene za organizaciju ovog tipa događaja uvijek je velika odgovornost jer se moraju postarati da sve na proslavi protekne kako treba i da se svi članovi kolektiva osjete prijatno i dobro provedu.

Ukoliko ste vi ta osoba i zanima vas na šta sve pri organizaciji novogodšnje žurke u firmi treba obratiti pažnju, pročitajte naše savjete!

#1 Pokloni za zaposlene – najlakši način da ih obradujete

Praznici su vrijeme darivanja, te je neizbježno pripremiti lijepe i originalne poklone za cijeli kolektiv. Možete se odlučiti za slatki poklon za Novu godinu, u vidu čokoladnih pralina ili omiljenih krofni vaših zaposlenih. 

Dokazano je da umjereno konzumiranje slatkog podstiče lučenje hormona sreće i zadovoljstva, a i poznajete li neku osobu koja može da odoli dobrim slatkišima u vrijeme praznika?

Takođe, možete odabrati i spoj lijepog i praktičnog i pokloniti im vaučere za pozorište, bioskop, masažu, spa centar ili kupovinu neke garderobe. A ako biste ipak željeli nešto originalniji poklon, možete im platiti kurs usavršavanja iz neke oblasti njima bliske ili zanimljivo putovanje.

Poklon za koji se odlučite trebalo bi da personalizovan i koristan, ali izbjegavajte kliše poklone koji poručuju da ne poznajete dovoljno dobro svoj kolektiv i da ste ih birali u poslednji čas. Najomraženiji novogodišnji pokloni su šolje, setovi kozmetike, popularne knjige, kalendari, majice sa sloganima i generalno reklamni materijal.

#2 Izbor prostora – sa poznatim restoranom nema greške

Prilikom izbora prostora za proslavu morate imati u vidu nekoliko stvari. Lokacija prostora treba biti pristupačna svima i parking mjesta mora da bude dovoljno.

Idealna mjesta za novogodišnju proslavu firme su restorani, jer oni već imaju razrađen posao i znaju kako upriličiti svaku proslavu. Plus, u restoranima možete najčešće dobiti kompletnu uslugu u smislu muzike, o kojoj ukoliko je već organizovana ne morate brinuti dodatno. Ono na šta treba da obratite pažnju je rezervisanje termina i dovoljno velikog stola ili broja stolova, na vrijeme, jer su u vrijeme praznika gužve uvijek mnogo veće nego ostatkom godine.

Takođe se raspitajte o kvalitetu usluge, ukoliko do sad niste bili na toj lokaciji. Preporuke prijatelja i poznanika i Google recenzije će vam biti najpouzdanije i na osnovu njih možete formirati sliku o mjestu na kom želite da napravite proslavu.

#3 Hrana – bez nje ne može proći ni jedna novogodišnja proslava

Prilikom organizacije proslave i dogovora o hrani treba posebno obratiti pažnju na raznolikost na trpezi. Savjetujemo da se obavezno na vrijeme raspitate da li je neko od gostiju vegan, posti ili ima alergije i neke druge posebne zahtjeve kada je hrana u pitanju.

Na taj način ćete se obezbijediti neprijatnih situacija i učiniti da se svi osjećaju dobrodošlo i prijatno.

Novogodišnja trpeza

#4 Muzika će pojačati atmosferu

Svako ko je ikad probao da organizuje žurku ili bio na žurci zna koliko je za atmosferu važan dobar odabir muzike. Dokazano je da nam slušanje muzike koju volimo smanjuje nivo stresa.

U zavisnosti od tipa proslave, broja zvanica i njihovih godina, osobina, i muzičkih ukusa, odlučujete se za tip muzike. To može biti DJ ili bend koji svira obrade poznatih hitova, a nekad je dovoljna čak i obična plejlista na koju svi zaposleni mogu ubaciti svoje muzičke želje i favorite.

#5 Podsticanje interakcije – zabavne igre

Novogodišnja proslava u firmi je prilika da se ljudi opuste i uživaju u hrani, piću i muzici, međutim, ukoliko želite da proslava zaista ostane zapamćena i dugo prepričavana, morate je začiniti pomoću nekih zabavnih aktivnosti.

Karaoke, igra asocijacija ili stoni fudbal neki su od prijedloga za zabavne igre u kojima je potrebna interakcija, te će podići atmosferu tima, brzo popraviti raspoloženje svima i podstaći socijalizaciju koje možda nema dovoljno u firmi u toku godine usred mnogo posla.

Vaša žurka za Novu godinu može biti i tematska. Ukoliko su vaši zaposleni vole zabave ovog tipa, možete organizovati maskenbal ili zadati neki zabavan dress code koji moraju ispoštovati.

#6 Fotograf – ovjekovječite lijepe trenutke

Ukoliko želite da vaša organizacija posjeduje lijepe i kvalitetne fotografije sa proslave, najbolje je unajmiti profesionalnog fotografa.

Ponekad, prostori poput restorana za veće proslave imaju sopstvene fotografe koji mogu izraditi slike vas i vaših kolega, ali najčešće to nije slučaj u manjim restoranima.

A ako se ipak odlučite da sami napravite fotografije, a želite da one budu što profesionalnije, zaboravite na kamere mobilnih telefona, jer u polumraku restorana slike ne mogu ispasti lijepo, ma koliko da vam je kamera dobra. Bolje je angažovati onda nekog od kolega ko se iz hobija bavi fotografijom i ima aparat ili izučiti koji tutorijal o fotografisanju online, kako bi slike ispale što bolje.

Nadamo se da su vam naši savjeti pomogli da isplanirate novogodišnju proslavu u firmi koja će se pamtiti i prepričavati!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


19 − 9 =