Imena za devojčice koja znače „princeza“

Fotografija: Pixabay.com

Ukoliko očekujete da se uskoro jedna devojčica pridruži vašoj porodici, a vi još niste izabrali ime, možda su upravo neka od ovih imena za devojčice prava za vašu malu princezu.

Odabir bebinog imena jedna je od najizazovnijih, ali uzbudljivijih dužnosti roditelja, jer je to ime koje će nositi celog života. Bilo da tražite tradicionalno ime ili neko moderno i neobično, ovo iskustvo bit će vam biti neodoljivo lepo.

Ovo su samo neka od ženskih imena koja u prevodu znače princeza.

Amira

“Ameerah”, kako se pravilno piše, je ime arapskog porekla i varijanta je imena Amira. Roditelji ovo kraljevsko ime daju devojčicama koje na svet stižu za vreme žetve.

Putri

Ako želite da ime zvuči drugačije, a ipak ima tradicionalnu privlačnost, Putri je pravo ime za vas. Putri je indonezijsko ime koje znači ćerka ili princeza. U azijskim zemljama ovo ime je sve modernije.

Sarai

Ime Sarai je biblijsko ime. U Starom zavetu Svemogući Sarajino ime je promenio u Sarah.

Soraja

Soraja je egzotično ime koje je na Zapadu postalo popularno zahvaljujući iranskoj carici. Nastalo je od imena Sarah, Sarai i Zahara.

Zarouhi

Zarouhi je još jedno lirsko ime koje možete uzeti u obzir za svoju malu princezu. Ime je bilo popularno stotinama godina, a sada ponovo postalo aktuelno.

Zara

Zara je ime arapskog porekla. Ranije se ovo ime moglo čuti u filmovima i romanima, ali sada je popularno i u svakodnevnom životu.

Fotografija: Pixabay.com

Tijana

Ime Tijana brzo se popelo na lestvici najpopularnijih imena nakon crtanog filma o prvoj afroameričkoj Diznijevoj princezi.

Sali

Ime Sali je jedno veselo ime za devojčice. Ime je bilo najpopularnije u 18. veku i dvadesetih do tridesetih. U poslednje vreme vraća se na lestvicu najpopularnijih imena.

Alisa

Alisa je još jedno od imena za devojčice koje znači princeza.

Šahzadi

Šahzadi je arapsko ime, što znači princeza. Ako vam Šahzadi zvuči previše, onda ćerki možete dati ime Šizu.

Bano

Bano je persijsko ime. Ovo tradicionalno ime privlači roditelje i dan-danas.

Sabrina

Na španskom jeziku Sabrina znači princeza, piše Klix.ba. Sabrina je poslednjih godina veoma popularno ime. Ujedno je ime i legendarne keltske boginje.

Juki

Ovo ime potiče iz Japana. Postoji verovanje da će bebe s ovim imenom odrasti u odvažne i pustolovne dame.

Emira

Ovo ime je profinjeno i romantično. Inače, poreklo ovog imena je iz arapskog jezika.

 

Izvor: DDL.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × four =