Boho šik u Vašem domu

Da li ste od onih koji obožavaju  Boho stil koji odiše ležernošću, komocijom i zanimljivim uzorcima, koje su njegove posebne karakteristike, naročito kada je u pitanju dizajn interijera? Boho stil u unutrašnjosti doma karakteriše kombinacija naizgled neuskladivih materijala i oblika. Prednost se daje prirodnim materijalima kao što su drvo, Rattan, morska trava, etno motivi, suveniri, kamene posude…Da li želite da Vaš dom odiše Boho šikom? Opija li i Vas ta Bohemija koja sa sobom nosi osećaj večite slobode? Probajte da zažmurite i da zamislite Vaš dom  u kojem vlada ugodna i Boho  neformalna atmosfera. Na podu su obojeni tepisi, mekani jastučići i pletene korpe. Na zidovima su stare slike i tapiserije, prirodne boje…Priznajte, osećaj ne neverovatan i prosto se u vama budi hippie duša.

Bilo da želite da napraviti veće ili manje promene u vašem lifestyle prostoru, svako godišnje doba je savršeno doba godine za to. Neka Vam leto donese dašak tog hippie stila i razigranost u životnom prostoru. Boho stil, ili kako ga još I zovu, i Bohemian stil – odiše toplinom, stvarajući ugodnu atmosferu u kući. Prosto poželite da se zavalite u ogromne, mekane jastuke koji leže, naizgled nehajno, razbacani po podu.

Zaista, Boho stil je jedan od ‘ must have ‘ trendova kada je u pitanju unutrašnji dekor. Pa, zašto se onda ne bi i Vi poigrali onim što i imate u domu?

Kada malo bolje razmislite, ovaj stil savršeno pleše s postojećim stvarima. Zapravo, on je u simbiozi sa svim stvarima. Simbol je za materijale i teksture u tamnijim nijansama, rustikalni nameštaj i slojevite zavese i sve to u  kombinaciji s toplim tonovima kristala i čelika. Ukoliko Vam ta imaginarna slika paše u glavi, onda ste na pravom putu. Stilski Boho je takav baš zahvaljujući nesvakidašnjoj kombinaciji različitih stilova, dajući prostoru raskošan i primamljiv izgled, što je razlog zašto se u mnogim domovima može  videti kao interijer, ili bar delić interijera. Stoga, moderna verzija Boho stila s pažljivo odabranim tkaninama, daće Vašem domu drukčiju dimenziju, jednu novu, a opet arhaičnu Boho dušu. A Vama… Vama će dati “free mind” i drugačiju percepciju stvari…

Sandra Momčilović
About Sandra Momčilović 23 Articles
Diplomirani žurnalista i dugogodišnji novinar. Hedonista, ali u današnje vreme joj taj "hedonizam" izmiče "za po malo". Zaljubljenik u muziku, filmove i knjige. Po prirodi borac zbog čega je iz žene prerasla u zmaja...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 − 7 =