12 razloga zašto volimo jesen

Fotografija: Pixabay.com

Danas je počela jesen i sada možemo da počnemo da uživamo u svemu što ovo godišnje doba nudi. Često se preskače, služi kao most između svima omiljenog leta i mnogima najdraže zime, pa zaboravljamo koliko veselja možemo pronaći u jeseni.

Donosimo 13 razloga zašto volimo jesen i zašto ćemo u njoj s uživati dok traje.

1. Šetnja i šuškanje lišća

Ova aktivnost nije prestala biti zabavna otkad smo bili klinci. Prekrasne boje jeseni koje nas okružuju i onaj hrskavi zvuk hodanja po suvom lišću uvek vraćaju u detinjstvo.

2. Izvlačenje pletiva iz ormara

Hladni dani i pletivo su nerazdvojna kombinacija. Iako u ormaru uvek ima mesta za još, sigurno ste ponosni na svoju kolekciju sakoa, džempera i dolčevita za omiljeno “sweather weather” doba.

Fotografija: Pixabay.com

3. Mekana ćebad

Uz pletivo uvek idu i mekana ćebad koja greju noge u večernjim satima. Nezamislivo je bez njih gledati film ili uživati u dobroj knjizi, a često je u igri i šoljica omiljenog vrućeg napitka.

4. Filmski maratoni

Leto nas nekako uvek tera da večeri provodimo na otvorenom, zbog čega je jesen savršena da nadoknadite sve filmove koje ste propustili ili možda hteli opet pogledati.

6. Dobre knjige

Pobeći u svet mašte najlakše je dok napolju pada kiša ili je hladno. Zato uzmite svoju omiljenu knjigu u ruke i uživajte!

Fotografija: Pixabay.com

7. Vrući čaj ili topla čokolada s rumom

Dobroj će knjizi najbolje društvo praviti topli napitak, a još je bolje kad se u njega ubaci malo alkohola za dodatno zagrevanje.

8. Pumpkin Spice Latte

Ili bilo što gde je glavni sastojak bundeva. Supa, čizkejk, palačinke… Klasičnu kafu ove jeseni zamenite onom malo aromatičnijom, s dodatkom finih začina.

9. Pite i štrudle

Jabuke, kruške i šljive uz prhko testo u bilo kojoj kombinaciji naprosto moraju zadovoljiti i one najzahtevnije. Uzmite najbolje voće koje nam jesen nudi i uživajte u slatkim kreacijama.

10. Kestenje

Kad ulicama zamirišu prvi pečeni kesteni znamo da je jesen stigla. Vrući fišeci, fini kesteni i crni prsti od čišćenja sinonim su za šetnje kad vazduh poprimi onu oštriju notu.

11. Halloween

Iako izvorno američki praznik, i kod nas se sve češće obeležava kostimiranim zabavama. Partija će i ove godine biti mnogo po gradskim klubovima, a vi osmislite što bolji kostim dok još imate vremena.

12. Topla kupka

Nakon napornog dana najbolje je rešenje za opuštanje upravo topla kupka. Eterična ulja, mirisne soli ili gomila pene, dobra muzička pozadina ili knjiga i čaša vina – mislimo da ćemo svako veče tako.

12. Mirisne sveće

Zimski mirisi koji uključuju začine ili tople drvenaste i puderaste note ulepšaće atmosferu kod kuće i stvoriti pravo malo hygge carstvo.

 

Izvor: DDL.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1704 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty − one =