Azijske avio-kompanije proglašene su najčistijim na svetu u istraživanju Skytrax-a

Fotografija Daniel Frese Pexels.com

Jeste li se ikada zapitali koliko je čisto sedište u avionu u kojem putujete? Nova anketa je rangirala je avio prevoznike koji nude najčistije iskustvo za letače. Japanska ANA (All Nippon Airvais) proglašena je najčistijom aviokompanijom na svetu, kao deo Skitrak Vorld Airline Avards 2018. godine. Japanska kompanija je zauzela prvo mesto ispred tajvanske kompanije EVA Air i južnokorejske kompanije Asiana Airlines u top 30 listi u kojoj dominiraju azijske kompanije. Putnici su u anketi trebali da ocene standard i kvalitet kabina aviona za potrebe globalnog istraživanja koje je proveo revizor Skytrax iz britanske vazduhoplovne industrije. Sedišta, stolovi, tepisi, kabine i sanitarije su deo ukupne ocene.

Singapur Airlines, Japan Airlines, Cathai Pacific Airvais, Katar Airvais, Swiss International Air Lines, Hainan Airlines i Lufthansa čine ostatak top 10. Najviše rangirane aviokompanije za čistoću po kontinentu uključile su Južnoafričke avione u Africi, Air New Zealand u Australiji / Pacifik, Air Canada u Severnoj Americi, Azul Airlines u Južnoj Americi i Swiss International Airlines u Evropi. Čistoća je velika briga za putnike, sa aerodromima i avionima koji se smatraju potencijalnim uzgajalištem bakterija. U 2015. godini, veb stranica Travelmath.com je poslala mikrobiologa da prikupi 26 uzoraka sa pet američkih aerodroma i četiri leta dva glavna prevoznika – iako nije precizirala koje. Prema rezultatima laboratorije, stočić na sedištu je bio najprljaviji od svih lokacija i površina koje su testirali.

Na testiranim stolovima je utvrđeno da imaju prosečno 2,155 jedinica koje formiraju kolonije (CFU) po kvadratnom inču. “Pošto bi ovo moglo da obezbedi direktan prenos bakterija do vaših usta, jasno je da se to može eliminisati bilo kakvim direktnim kontaktom hrane i stočića”, rekao je Travelmathov izveštaj o nalazima.

Fotografija Kai Pilger Pexels.com

Svetske nagrade za avio-kompanije se održavaju od 2001. godine i smatraju se ekvivalentom Oskara u vazduhoplovnoj industriji.

Skztrax top 20 najčistijih avio kompanija u 2018. godini:

1. ANA All Nippon Airways (Japan)
2. EVA Air (Taiwan)
3. Asiana Airlines (South Korea)
4. Singapore Airlines (Singapore)
5. Japan Airlines (Japan)
6. Cathay Pacific Airlines (Hong Kong)
7. Qatar Airways (Qatar)
8. Swiss International Air Lines (Switzerland)
9. Hainan Airlines (China)
10. Lufthansa (Germany)
11. Korean Air (South Korea)
12. Cathay Dragon (Hong Kong)
13. Austrian Airlines (Austria)
14. China Airlines (Taiwan)
15. Thai Airways (Thailand)
16. Garuda Indonesia (Indonesia)
17. China Southern Airlines (China)
18. Bangkok Airways (Thailand)
19. Emirates (United Arab Emirates)
20. Air New Zealand (New Zealand)

Prevedeno sa: CNN Travel

Lepa Reč
About Lepa Reč 1698 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fourteen + 19 =