Zašto su tetke specijalne i vrlo bitne?

Uloga tetke je veoma važna. Specijalni poziv. Tetke pružaju specijalnu ljubav i pažnju svojim nećacima i nećakama.

Roditelji uče i savetuju decu, babe i dede ih razmaze, a tetke objedinjuju to u jedno i sve to pružaju svojim nećacima i nećakama. Dete je srećnije sa tetkom punom ljubavi koja bi mogla da pozitivno utiče na njihov život.

Predstavljamo vam 5 razloga zbog kojih su tetke veoma važne i bitne.

1. Tetke možda imaju drugačiji pogled na svet

Tetke bi mogle da imaju mišljenje koje se razlikuje od onog koje imaju detetovi roditelji. Mogu ponuditi svoju pomoć u bilo kojoj situaciji, od učenja slova i brojeva do pomoći oko teških situacija. Nekada su šetnje ili odlasci u kupovinu zanimljiviji sa tetkom, nego sa roditeljima.

2.Nikada ne propuštaju važne događaje

Tetke su uvek tu da proslave važne datume sa svojim nećacima i nećakama, bilo da su rođendani ili maturiranje u pitanju. Neće to propustiti ni po koju cenu, nebitno šta je potrebno da se uradi kako bi se to ostvarilo, uzimanje slobodnog dana sa posla ili let do druge države. Najbolje od svega je što one najviše vole da kupuju uzbudljive i korisne poklone za svoje najdraže nećake.

3. Neće propustiti priliku da provode vreme sa decom

Ponekad se dogodi ona srećna slučajnost, pa tetke imaju iste interese kao i vaša deca. To znači da ih mogu voditi na razna zanimljiva mesta poput muzeja, koncerata, festivala, vašara. Dok ne stasaju za takve obilaske i manifestacije, tetke su uvek tu za jedno dobro jurcanje po dvorištu i igranje žmurki.

4.Tetke će saslušati probleme koje deca ne mogu da podele sa roditeljima

Kada nećak ili nećaka traže pomoć ili savet, tetka je uvek tu da reši sve nedoumice. Pogotovo ako je to neki problem koji ne mogu da podele sa svojim roditeljima. Deci se sviđa pristup koji tetka ima, jer je drugačiji od roditeljskog. Najbolji deo je što tetka zna da čuva tajnu.

5.Tetke ostaju mirne čak i kad deca urade nešto što ne valja

Tetke su generalno mnogo opuštenije i mirnije kada je u pitanju dečji nestašluk. Pronađu način da im saopšte da to što rade nije u redu i da bi trebalo da prestanu, nekim tonom koji decu ne ljuti koliko bi ih ljutila pridika mame i tate. Kako imaju specijalnu komunikaciju sa svojim najdražim, tako i utiču na roditeljske pridike kada su u blizini, smanje intezitet kazne ili dužinu prigovaranja detetu. Normalno da je tetka super i da je s tetkom najbolje, jer je tetka uvek na dečjoj strani.

Volite svoje tetke i one će voleti vas.

About Kristina Baćan 47 Articles
Zagrižena obožavateljka jutarnje kafe, Ed Sheerana i Marvel stripova. Bloger, kuvar amater i po potrebi animator svojoj maloj deci, jer najveći je izazov njima udovoljiti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


fourteen − six =