Humanitarna akcija „ŠV obrazac za dečiju radost“

Fotografija: Pixabay.com

Na Filološko-umetničkom fakultetu (FILUM) u Kragujevcu u toku je humanitarna akcija „ŠV obrazac za dečiju radost“. Organizator akcije je studentski parlament, na čelu sa studentom prodekanom Stefanom Adamovićem.

U okviru ove akcije studenti FILUM-a moći će da preuzmu dva ŠV-20 obrasca, koji su potrebni za upis ove akademske godine, uz ostavljanje donacije u simboličnom iznosu od 50 ili više dinara, u zavisnosti od mogućnosti pojedinca.

Sav prikupljen novac biće uplaćen humanitarnoj organizaciji Srbi za Srbe, koja pomaže socijalno ugroženim srpskim porodicama, sa više dece, širom Balkana.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe je od novembra 2005. do oktobra 2019. godine uspešno prikupila 4 miliona evra donacije, u okviru različitih humanitarnih projekata poput „Deca su naša budućnost”, „Trojka iz bloka”, „Ćirilica” i mnogih drugih.

Odziv studenata je veliki, što potvrđuju i gužve koje su prethodnih nedelja doprinele realizacije gore pomenute humanitarne akcije.

Pozivamo sve studente da se priključe humanitarnoj akciji „ŠV obrazac za dečiju radost“ i na taj način pomognu mališanima koji žive u teškim materijalnim uslovima.

Nekome će vaše malo mnogo značiti! Budimo humani!

 

Izvor: Magdalena Bogdanović ,iSerbia.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1699 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three + 14 =