Ulja i citrusi za lepše nokte

Fotografija rawpixel.com sa Pexels.com

Oštećene nokte ćete regenerisati, na primer, redovnom upotrebom maslinovog ulja koje je bogato vitaminom E. Ili, isprobajte sok od limuna ili pomorandže. Ovo citrusno voće bogato je vitaminom C.

Ako imate problem sa krtim, lomljivim noktima, koji se uz to i listaju, ne morate da kupujete skupocene kreme da biste rešili ovaj problem. Pokušajte sa jednostavnim sredstvima koja već imate u domaćinstvu.

Oštećene nokte ćete regenerisati, na primer, redovnom upotrebom maslinovog ulja koje je bogato vitaminom E. Dovoljno je da ga malo zagrejete, a potom pred spavanje uljem pet minuta masirate nokte. Na kraju navucite pamučne rukavice i tako prespavajte. Ulje će tako prodreti duboko u kožu i ploču nokta.

Ili, isprobajte sok od limuna ili pomorandže. Ovo citrusno voće bogato je vitaminom C koji povećava proizvodnju kolagena, a poseduje i folnu kiselinu važnu za rast noktiju. Ukoliko nekoliko sedmica u kontinuitetu budete držali nokte po desetak minuta potopljene u sok od pomorandže, primetićete da brže rastu. Istovremeno, žutilo sa njih ćete lako eliminisati uz pomoć limunovog soka, a ako jednoj kašiki soka dodate tri kašike maslinovog ulja, mešavinu zagrejte i zatim u nju potopite vrhove prstiju, nokti će brže rasti. Podrazumeva se, ovo treba raditi redovno a ne kampanjski, ukoliko želite da vaši nokti što pre budu oporavljeni, čvrsti i lepi.

Izvor: www.novosti.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1699 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


three × 3 =