Trik za otvaranje konzerve kada nemate otvarač

Fotografija: Pixabay.com

Zamislite da se nađete sami u planinskoj kolibi na koju ste naišli kada ste se izgubili u šumi. Prizor se pojavljuje u bezbrojnim filmovima. Srećom, koliba je opremljena hranom, odnosno konzervama s kojima se lako možeš hraniti danima, dok vas ne pronađu. Ne razmišljate koji trik otvaranja konzerve je potreban.

Ali, osoba koja se pripremala za usamljenički život u prirodi nakon što joj se svet zgadio ili je počela apokalipsa, zaboravila je kolibu da opremi s ključnom stvari – otvaračem za konzerve.

Ako ne znaš otvoriti konzervu bez otvarača, imaćete u tom filmu dovoljno vremena za razmišljanje o ironiji situacije u kojem umirete od gladi okružena konzervama.

U stvarnom životu, a ne hororu, ovo i nije tako stravičan scenario. Kao prvo, danas većina konzervi ima onaj prsten s kojim se poklopac jednostavno skida pa nam otvarač i nije potreban. No, što ako konzerve na koje ste naišli nisu tako opremljene? Konzervu ćete lako otvoriti i s jednim posve svakodnevnim predmetom, običnom kašikom.

Kako kašikom otvoriti konzervu

Ovu metodu možete primeniti i ako naiđete na odvijač, džepni nožić ili viljušku. Ako koristite kašiku, dršku ćete čvrsto primiti sa četiri prsta, a malim prstom pridržavati onaj deo s kojim se jede.

Potom ćete snažno kašikom udarati uz rub limenke sve dok ne napravite rupu u tankom limu. Kad budete napravili dovoljno veliku rupu, ugurajte dno kašike i vucite prema gore dok ne otvorite poklopac limenke.

Druge metode otvaranja limenki

Možete je otvoriti i s velikim nožem. Oko ruba limenke napraviš niz rupa koje polako spojite bušeći poklopac u krug odovoljno velik da limenku otvorite. Možete pokušati i sa oštrim kamenom.

Kako su sve ove metode pomalo opasne, pazite na oči da vam pribor s kojim radite ne odskoči i slučajno vas povredi. Ako zaista očekujete apokalipsu i zato skupljate ovakva i slična znanja, dajemo vam savet iz kultne knjige (i filma) “Autostoperski vodič kroz galaksiju” – umesto da sa sobom vučete peškir gde god krenuli, umesto njega ponesite otvarač za konzerve.

Možda se neko i zaprepasti kad ga ugleda u vašem ruksaku, no kao što kažu izviđači, najvažnije je biti dobro pripremljen za sve moguće situacije.

 

 

Izvor: DDL.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1698 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seven − two =