Stranci baš vole Beograd

Fotografija: https://beograd.travel/

Srbija među najtraženijim destinacijama u Evropi. Prognoze su da će ova godina, kada je reč o dolasku stranih gostiju, biti najbolja do sada

SRBIJA se nalazi među prvih pet država u Evropi koje beleže najveći rast broja dolazaka stranih turista. Samo prošle godine u našoj zemlji bilo je za 17 odsto više stranih gostiju. Ispred nas nalaze se Island, Turska i Crna Gora. Iza sebe ostavili smo mnoge veće evropske zemlje.

Kako je danas izjavio ministar turizma Rasim Ljajić, kada se pogledaju ove brojke, naša zemlja stoji vrlo dobro, naročito što je iz godine u godinu taj rast sve veći. Prognoze su da će ova godina, kada je reč o dolasku stranih gostiju, biti najbolja do sada.

Kako je istakao Ljajić, planirani devizni priliv do 2020. godine je 2,5 milijardi dolara, a Srbija će do kraja ove godine ostvariti oko 1,35 miliona evra.

Beograd, koji obara rekorde po posećenosti stranaca, prošle godine imao je indirektan prihod od turizma oko 800 miliona evra. Prema rečima Zorana Radojičića, gradonačelnika Beograda, cilj je da se ove godine dostigne milijarda evra.

Izvor: www.novosti.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1697 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 − seventeen =