Slomljeno srce kao turistička atrakcija

Ako ste se nekad pitali šta da radite sa poklonima bivšeg partnera nakon raskida, a žao vam je da ih bacite, možda je ovaj tekst odgovor na to pitanje. U Zagrebu je pre nekoliko godina otvoren Muzej prekinutih veza, gde se, kao što mu ime kaže, čuvaju uspomene na bivše ljubavne i druge veze. Osnivači Muzeja su na ovu neobičnu ideju došli nakon sopstvenog raskida, a njihova ideja nagrađena je Kenet Hadson nagradom za inovativnost, koja se dodeljuje najoriginalnijim muzejima.

IMG_20180807_153949

U muzeju se nalaze različiti predmeti koji predstavljaju simbole ljubavnih i porodičnih veza. Pored svakog predmeta nalazi se istinita priča o značenju predmeta i odnosu aktera priče. U zbirci se, kao što biste možda i očekivali, nalaze plišane igračke, nakit i pisma, ali i neki neobični predmeti kao što su modem, karta za igranje, i registarska tablica automobila. Svi predmeti su donirani od strane ljudi iz celog sveta, u želji da njihova priča bude zabeležena.

IMG_20180807_154636

IMG_20180807_160612

 

Za veoma kratko vreme, Muzej prekinutih veza postao je jedna od najposećenijih turističkih atrakcija u Zagrebu. Stoga, umesto da sledeći put bacite uspomenu na nekoga, razmislite da je prosledite ovom Muzeju. Možda baš vaša priča posetiocima bude najzanimljivija.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twenty + 10 =