POČNITE NA VREME: Kako negovati kožu u tridesetim godinama!

Izvor:Pexels.com

Koža u tridesetim godinama je posledica načina života, ishrane, nege u dvadesetim, ali i genetike. Ipak, suva koža u tridesetim godinama zahteva posebnu negu. Ovaj tip kože je mnogo više sklon borama i linijicama, pa je hranljiva i regenerativna nega neophodna.

Uz to, tridesete su poslednji čas da otpočnete sa anti-age borbom, u vidu krema, seruma i antirida posebno prilagođenih suvoj koži.

SUVA KOŽA U TRIDESETIM GODINAMA

Moramo priznati da su vlasnice ovog tipa kože u tridesetim godinama, mnogo ređenego one sa kombinovanom kožom. Ipak, kako koža stari, ona neminovno smanjuje elastičnost i hidriranost, pa je česta promena tipa kože sa ulaskom u tridesete. Nekadašnja normalna koža u dvadesetim veoma lako može postati suva u narednoj deceniji. Osim što se borimo sa dehidratacijom i ishranom suve kože, moramo obratiti pažnju i na borbu protiv starenja. Stoga, nega bi trebalo da se zasniva na kombinovanju hranljivih, hidratantnih krema koje imaju zaštitni faktor, kvalitetnih anti-age seruma, kao i uljane noćne nege.

Zapamtite: čak 80% bora na licu uzrokovano je foto-starenjem (starenjem kao posledice štetnog delovanja UV zraka). Stoga, imperativ nege je UV zaštita kože tokom cele godine.

Izvor:24online.info

Lepa Reč
About Lepa Reč 1699 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × three =