Ova deca su snaga i spas Srbije: Hteli da se odreknu maturske ekskurzije da bi skupili novac za bolesnog druga!

Fotografija: https://prokupljeonline.com

“Svi treba da znaju šta drugarstvo znači, zajedno smo lepši, zajedno smo jači” pevale su generacije đaka, a učenici osmog razreda osnovne škole “Ratko Vukićević” iz Niša održali su lekciju iz drugarstva.

Njihov drug Petar oboleo je od karcinoma kostiju. Dijagnoza koja čak i u slučaju dobre prognoze zaledi čoveka od straha. Ipak, to nije pokolebalo junake ove priče.

Jednoglasno su učenici odeljenja 8/1 osnovne škole “Ratko Vukićević” odlučili da neće ići na matursku ekskurziju, već će novac koji bi za nju dali, kao i džeparac, priložiti za lečenje njihovog druga Petra.

“To je bila prva zamisao, ali je juče na roditeljskom sastanku odlučeno da deca ipak idu na ekskurziju, ali će svako od njih dodatno uplatiti novac u visini cene ekskurzije za lečenje njihovog drugara Petra”, objašnjava za BKTVNews Divna Stevanović, direktorka osnovne škole “Ratko Vukićević”.

Direktorka objašnjava da je već sakupljeno 150.000 dinara za lečenje Petra, ali da njegovi roditelji ne žele još da uzmu novac, sve dok ne otvore humanitaran račun.

Ova vest se brzinom munje proširila društvenim mrežama, što je izazvalo masovno divljenje i izraze poštovanja, a hrabri i plemeniti mali maturanti su u međuvremenu učinili još jednu sjajnu stvar!

Organizovali su humanitarni koncert u dvorištu škole, tokom kog će se skupljati novac za njihovog bolesnog druga.

Koncert će biti održan sutra, 27. septembra u 17 časova, a nastupiće finalista serijala “Ja imam talenat” i jedan od tri kandidata za predstavnika Srbije na ovogodišnjoj “Pesmi Evrovizije” Oliver Katić, sa svojom školom pevanja.

Ova lekcija iz humanitosti, plemenitosti i drugarstva treba svima nama da bude motiv da budemo bolji i pružimo ruku pomoći onome kome je potrebna.

“Divno je biti direktor takvoj deci. Oni su se sami organizovali. Odlučili su i da polovinu novca koji se sakupi od đačkog dinara uplate u humanitarne svrhe”, kaže Stevanović.

Inače, njihov drugar Petar, koji ide u osmi razred, oboleo je od sarkoma. Njegovi roditelji su medicinsku dokumentaciju poslali u kliniku u Nemačkoj i sada se čeka njihov odgovor da li će Petra moći da leče ili ne.

Izvor: https://prokupljeonline.com / BKTVNews

Lepa Reč
About Lepa Reč 1566 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five + 4 =