SVE ŠTO TREBA DA ZNATE O ADSL INTERNETU: Kako radi, kako se postavlja i koliko znači u MALOM BIZNISU

Fotografija: www.dnevno.rs

Gotovo da danas ne postoji niti jedna firma koja posluje bez računara, računarske opreme i interneta. Sve i da su u pitanju zanatski poslovi, male trgovinske radnje i slično, sigurno je da u firmi postoji bar jedan računar, putem kojeg se obavljaju određeni poslovi u vezi sa sređivanjem dokumentacije i pribavljanjem potrebnih informacija.

Ova, ali druga mala privredna društva često imaju dilemu koji internet da izaberutj. Koja vrsta interneta im je potrebna i koliko para je neophodno da izdvoje. ADSL internet paketi su se do sada pokazali kao najbolja opcija za male firme, a razloga je nekoliko:

Sasvim dovoljna brzina protoka

Brzina protoka koju možete izabrati kod adsl internet paketa je sasvim dovoljna za sve potrebe koje manje firme imaju. Ukoliko vaš posao nije takav da vam se veći dao poslovanja obavlja putem interneta, ukoliko ne pokrećete neke veoma zahtevne poslovne softvere za koje vam je neophodan internet, onda ćete sigurno biti zadovoljni adsl internetom.

Dobra stvar kod ADSL-a jeste ta što je ovde fokus na brzini za download, što mnogim firmama mnogo znači i zbog čega se i mnoge firme odlučuju za ovaj internet.

Konekcija putem telefonske linije

ADSL internet možete imati samo ukoliko imate telefonsku liniju, pošto priključak funkcioniše samo tako. Međutim, ono što treba da znate da to može biti samo vaša prednost. Moći ćete nesmetano da obavljate razgovore i da koristite internet.

Iako se koristi prostor telefonske linije, to ne znači da će adsl internet na bilo koji način ugroziti i poremetiti vaše telefonske razgovore, niti da će, sa druge strane, vaši telefonski razgovori poremetiti vašu internet konekciju.

Zapravo, u samoj telefonskoj liniji postoji prostor i za obavljanje telefonskih razgovora i za prenos podataka, te adsl koristi taj prazan prostor i na taj način omogućava da sve funkcionše besprekorno. Nema drugih uslova koji biste morali da ispunite kako biste u svojoj kancelariji ili poslovnom prostoru uveli internet.

Značajno povoljnije cene

Ponuda provajdera na tržištu je raznovrsna, ali sa čestim akcijama i posebnim ponudama za poslovne korisnije, adsl internet možete izabrati i po veoma povoljnoj ceni. Znatno manjoj nego za neke druge vrste interneta. Ukoliko uzmete paket sa najvećom brzinom, onda vas to može koštati i oko 3000 dinara.

Paketi sa menjom brzinom koštaće vas nešto manje,a postoje i adsl paketi koji koštaju čak i ispod 1000 dinara. Svakako savetujemo da sa operaterom određenog internet provajdera zajedno dođete do zaključka koji bi to internet bio idealan u vašoj situaciji.

Laka instalacija

ADSL internet će instalirati stručna lica, ali treba da znate da nema čekanja, nema novih dodatnih specijalnih uređaja, kablova, niti bilo kakvih dodatnih komplikacija, koje  nekada zaista mogu da naprave problem. Ovde je vrlo važno da znate da je samo potrebna telefonska linija i sve ostalo će ići veoma lako.

Naravno, dobro je znati da ćete nakon instaliranja adsl interneta, imati podršku operatera, kojeg samo treba da pozovete na određen broj, ukoliko se javi neki problem, ali to je zaista retko.

Izvor: www.dnevno.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1632 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × 4 =