Moda inspirisana mitovima i legendama

Fotografija: www.bizlife.rs

„Max Mara” ceni klasike: epske priče, mitove i legende, koji osvetljavaju ljudsko iskustvo. Priče se nikada ne menjaju, ali „svako vreme nosi svoje breme”.

Fotografija: www.bizlife.rs

Upravo sada se klasična antologija ponovo piše, ovog puta iz perspektive žena. Emili Vilson je prva žena koja je prevela „Odiseju” i koja je osvetljava iz drugačijeg ugla, posle mnogo vekova prikazivanja samo muške perspektive.

Fotografija: www.bizlife.rs

Amfitrit je bila velika unuka Gaje i kraljica svih okeana. To je bilo pre rata, kada je Posejdon došao i zbacio je sa trona. Sada, posle toliko vremena, „Max Mara” vraća Amfitrit na njen presto.

Fotografija: www.bizlife.rs

„Max Mara”, takođe, „zaranja” u svoju istoriju. Kraljica dizajna An-Mari Bereta (Anne-Marie Beretta) bila je nezamenljiva 80-ih godina za „Max Maru”. I ona je bila fascinirana snažnom simbolikom klasičnog sveta.

Arhiva kompanije donosi snažnu siluetu, asimetrične draperije i stilizovane utilitarne detalje – prilagođene savremenoj priči.

Fotografija: www.bizlife.rs

U mediteranskim tonovima maslinaste, duboke plave i čiste bele, „Max Mara” zamišlja „modernu Amazonku” kao ponosnu i neustrašivu. Uz „Atalanta” torbu, majicu na jedno rame, suknju koja se vezuje na struku i neustrašivi izgled sunčanih naočara „Briseis”, „moderna Amazonka” spremna je za avanturu – kroz pustinje i olujne okeane ili, jednostavno, za put do kancelarije.

Izvor: www.bizlife.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 + four =