Mama, nemoj to da radiš: 10 stvari koje beba u stomaku ne voli

Fotografija: Pixabay.com

Kada žena zatrudni, ceo svet joj se preokrene i kreće pojačana želja za kupovinom najlepših stvari za novo biće u kući. Majka pri izboru odeće, igračaka ili posteljine uvek prvo razmisli o tome da li bi njena beba odobrila kupovinu tih stvari. To što je beba u stomaku, ne znači da ne komunicira sa svojom mamom.

Od isprobavanja hrane, udaranja, reagovanja na svetlost, sve do mržnje prema određenim stvarima koje mama voli da radi, bebe zaista rade svašta u stomaku. Ne verujete nam? Mom Junction je napravio popis stvari koje mama često radi, a beba ih u stomaku ne voli.

Dug i intenzivan smeh

Često se kaže da kad je mama srećna, srećna je i beba. U ovom slučaju to nije istina. Ako se mama jako i dugo smeje, beba se oseća kao da je iz mirnog plutanja u tečnosti bačena na trambolinu koja nikako ne prestaje da je odbacuje. Pokušajte da izbegnete dugo i grohotno smejanje kako ne biste uznemirili bebu.

Stalno bockanje

U trećem trimestru, kada je beba već velika, mame je često bockaju prstima kako bi otkrile u kom se položaju nalazi. Beba voli kada mazite i dodirujete trbuh, ali nemojte preterivati. Nikada ne znate šta beba trenutno radi u stomaku, a ako previše istražujete svojim prstima, ona može postati mrzovoljna i počeće da beži od vašeg dodira.

Iznenadni i glasni zvukovi

Svi znamo da muzika deluje umirujuće, ne samo na bebe, već i na odrasle. Iako bebe mogu čuti samo prigušene zvukove unutar maternice, one mrze iznenadnu buku. Držite svoj stomak podalje od glasnog miksera kad ste kod kuće, a kada ste napolju obratite pažnju na glasne sirene.

Mama pod stresom

Kako se majka oseća, tako se oseća i beba. Ako ste pod prevelikim stresom, količina vaših hormona naglo se podiže i eventualno može uticati na vašu bebu. Praktikujte tehnike relaksacije, poput dubokog disanja, meditacije, vežbajte ili pokušajte jogu, bilo što što će vas učiniti opuštenijom. Bez grohotnog smejanja, naravno.

Previše se igrate svetlom

Bebe reaguju kada uperite baterijsku lampu u stomak. Previše svetla može iritirati bebu, pogotovo ako ste izabrali vreme kada se ona odmara. Ako vaša beba nije raspoložena za igru svetlom, neće reagovati.

Previše se okrećete dok spavate

Kao i grohotan smeh, stalno okretanje po krevetu uznemirava vašu bebu. Ako se beba odmara ili spava, nagli pokreti mogu je prestrašiti. Pokušajte da se polako okrećete sve dok se ne namestite.

Začinjena hrana

Vaša beba preko amnionske tečnosti oseti ukus hrane koju jedete. Najbolje bi bilo da izbegavate začinjenu hranu, naročito ljutu. Svaki put kada jedete nešto ljuto, obratite pažnju na stomak, jer će se beba verovatno početi da se okreće i žustro vas udara.

Izvor: Yumama.com/Klix.ba/K.B.

Lepa Reč
About Lepa Reč 1632 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


2 × three =