Kako da uštedite, a da se ne odreknete životnih zadovoljstava?

Fotografija: www.pixabay.com

Tokom godine se često dešava da prekomerno trošimo novac, a „krizni“ meseci su decembar i januar, kada su praznici i slave, kasnije su tu rođendani, kao i zasluženi odlazak na godišnji odmor. Iako planiramo budžet i pokušavamo da uštedimo, često ostanemo praznog novčanika. Kako slamarica ne bi ostala prazna, trebalo bi da budemo ekonomičniji i da racionalnije trošimo mukom zarađeni novac.

Evo nekoliko trikova, kako da ubuduće raspolažete parama.

Kupujte obuću koju možete nositi uz više odevnih kombinacija

Prilikom kupovine obuće, birajte onu koju možete nositi u više prilika i na što više načina. Veoma je bitno da par cipela može da se uklopi uz nekoliko odevnih kombinacija koje imate u garderoberu. Obavezno pratite kada prodavnice daju sniženja i iskoristite ih.

Putujte pametno

Potražite first minte ili last minute ponude na sajtovima turističkih agencija i putujte van sezone. Putovanja van sezone su jednako uzbudljiva ako imate pravo društvo uz vas. Možete se opredeliti i za čuveni „Booking“, pomoću koga možete naći veoma povoljne cene smeštaja.

Ne gomilajte šminku

Ženski neseser je pun raznih proizvoda. Pripadnice lepšeg pola često gomilaju hajlajtere, bronzere, palete senki i karmine. Pametnije je kupiti jednu paletu koja sadrži hajlajter, bronzer i rumenilo. Takođe postoje palete u kojima ima nekoliko hajlajtera, što je odličan izbor za one dame koje ne vole da imaju uvek isti odsjaj na licu.

Vežbajte uz pomoć besplatnih aplikacija

Postoji mnogo aplikacija koje možete skinuti na svom „pametnom“ telefonu i koje će vam biti odličan „lični trener“. Sve što vam je treba je volja i motivacija. Pokušajte da živite zdravo, za to vam nije neophodna teretana.

Izvor: www.24online.info

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


five + 17 =