Ljubavni romani za savršeno zimsko opuštanje

Ljubavni romani su već godinama jedna od najprepoznatljivijih i najpopularnijih književnih kategorija kako na domaćem tako i na svetskom tržištu. 

Iako uglavnom rezervisani za nežniji pol, nije ništa čudno videti ni muškarce koji nekada vole da se izgube u kvalitetnoj ljubavnoj priči. Dobar ljubavni roman, kao bilo koja kvalitetna beletristika, predstavlja sjajan način da se makar na nekoliko sati pobegne iz ponekad sive i tamne stvarnosti u neki vedriji i lepši svet. I ne samo to, iz njih se često mogu izvući i neke veoma dobre i bitne ljubavne ili opšte životne pouke koje se mogu izuzetno efikasno primeniti i u našoj stvarnosti.

Ljubavni romani za savršeno zimsko opuštanje

Iako se sa pričama iz ovih romana ne možemo uvek u potpunosti poistovetiti i približiti im se na pravi način, one ipak sa sobom nose tu neku čistu emociju koju prenose na svoje čitaoce i stvaraju im određenu toplinu oko srca. Junaci, odnosno najčešće junakinje, ljubavnih romana često se susreću sa teškim životnim situacijama i veoma nezgodnim i kompleksnim odlukama sa kojima se nekada i mi sami susrećemo u našim životima. 

I zato nas oni uče da moramo biti hrabri i pre svega iskreni prema sebi i svojim emocijama. Iako takve odluke mogu biti teške za nas i za ljude oko nas, one će pre svega biti iskrene i pravične.

Danijela Stil – kraljica ljubavnih romana

Kada su ljubavni romani u pitanju, a i beletristika uopšte, ne možemo a da ne pomenemo autorku koja je gotovo celu svoju karijeru posvetila ovom žanru, a po mnogima i sama postala sinonim za popularne ljubiće – Danijela Stil. Ova američka spisateljica i jedna od najprodavanijih američkih autorki kako u zemlji tako i u svetu, autorka je preko 160 romana. Iako veliku većinu čine ljubavni romani, ona je takođe napisala i nekih dvadesetak dečijih knjiga, kao i knjige poezije i par tekstova za muzički album. 

Ljubavni romani za savršeno zimsko opuštanje

Iako neki govore kako Danijela Stil često piše romane po dobro isprobanoj formuli prema kojoj se bavi likovima koji su u nekoj vrsti krize koja preti njihovim odnosima, kao i da su upravo ti likovi često preterani, a samim tim i knjige manje realistične, ljudima se to definitivno dopada što i potvrđuje činjenica da je do sada prodato više od 800 miliona primeraka njenih knjiga širom sveta.

Neke od popularnijih knjiga Danijele Stil koje definitivno treba izdvojiti kako zbog jedinstvenih i jakih likova, tako i zbog zanimljive i inspirišuće radnje su Krila, Lepe stvari, Zabludeli sin, Izdaja i Dan po dan

Ljubavni romani za savršeno zimsko opuštanje

Ljubavni romani na domaći način

Kako kvalitetni i inspirišući ljubavni romani ne moraju isključivo da budu samo iz pera stranih autora, iz godine u godinu nam uspešno potvrđuju i jedne od najpopularnijih domaćih spisateljica koje već godinama suvereno vladaju ovim žanrom na domaćim prostorima – Mirjana Bobić Mojsilović i Jelena Bačić Alimpić. Ove dve veoma plodonosne autorke nas često i standardno obraduju novim kako ljubavnim tako i životnim avanturama pretočenim u sjajne i zanimljive knjige kao što su Azbuka mog života, Srce moje, Ono sve što znaš o meni, kao i delima poput Kofer iz Berlina, Kazna za greh i Nigde te nema.

Kvalitetne beletristike ima gotovo na svakom koraku  i zato knjige u ruke!

Ljiljana Bugarin
About Ljiljana Bugarin 47 Articles
Mama tri devojčice. Veliki obožavalac Elvisa. U slobodno vreme voli da istražuje i piše članke o zdravom životu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


twelve − 4 =