Kikiriki puter za samo 15 minuta!

Fotografija: www.njamnjampedia.wordpress.com

Amerikancima omiljena poslastica i nezaobilazni namaz za doručak, piknik, užinu… Hm, poslastica za svaku priliku izgleda. Ja volim da ga jedem namazanog na tost, muž preferira kako to obično i ide,, namazanog na hleb sa džemom, a sin ga samo lizne sa kašike. Kupujem ga već nekoliko godina i iskreno poželela sam da mogu sama da ga napravim kako želim i količinu koju želim. Nisam ni sanjala da je priprema prelaka, potreban vam je jak blender i 15 minuta vremena. Tim povodom drage i dragi moji ljubitelji kikiriki putera evo recepta za vaš omiljeni namaz.

Sastojci:

300g blanširanog kikirikija

1/4 do 3/4 kašičice soli (stavite prvo malo, pa posle probajte i dodajte ukoliko je to potrebno)

1-2 kašičice meda (možete i 1 ili 2 kesice meda od 15g)

1-4 kašičice ulja(videćete koja vam gustina putera odgovara)

Priprema:

Sipajte kikiriki u blender i blendirajte 1 minut.

(Ako želite kikiriki puter sa komadićima kikirikija, onda kikiriki u blenderu pulsirajte 6-8 puta kako bi se kikiriki smrvio u sitne komadiće, odvadite malo i nastavite sa blendiranjem; odvađeni deo na kraju ubacite u puter.)

Nakon 1. minuta blendiranja, spatulom ili kašikom skinite kikiriki sa zidova blendera, dodajte najmanju količinu soli i 1,5 kašičicu meda, nastavite da blendirate još 2-3 minuta dok smesa ne postane sjajna, tada kašičicu po kašičicu dodavajte ulje i blendirajte dok se sve lepo ne sjedini. Gustinu odredite sami, možda će nekome trebati jedna, a drugome pet kašičica ulja, to je individualno, bitno je da na kraju uživate u svojoj kreaciji.

Kada ste gotovi, odaberite teglicu u kojoj ćete držati puter. Držite ga u frižideru do mesec dana. Ukoliko mesec dana prođe, stavite ga u blender i blendirajte minut ili dva kako bi se smesa ponovo razradila.

Izvor: http://www.njamnjampedia.wordpress.com

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


one × 4 =