ZAVRŠEN EVROSONG U TEL AVIVU: Glasanje je bilo dramatično, a pobedila je ova pesma (VIDEO)

Duncan Laurence of the Netherlands, center, celebrates with the trophy after winning the 2019 Eurovision Song Contest grand final with the song "Arcade" in Tel Aviv, Israel, Saturday, May 18, 2019. (AP Photo/Sebastian Scheiner)

Predstavnik Holandije Dankan Lorens pobedio je 25 drugih takmičara u finalu 64. nadmetanja za Pesmu Evrovizije održanom sinoć u Tel Avivu, u Izraelu.

On je bio jedan od favorita, a pevao setnu baladu “Arkada”. To je prvi put da je Holandija osvojila prvo mesto na ovom takmičenju od 70-tih godina prošlog veka.

Predstavnica Srbije Nevena Božović zauzela je 17. mesto. Drugo mesto je zauzela Italija, treća je Rusija, a četvrta Švajcarska, kako je saopšteno rano jutros nakon prebrojavanja glasova žirija i publike.

U finalu takmičenja gostovala je pop ikona Madona.

Ona je otpela svoj hit iz 1989. godine “Like a Prayer” i ekskluzivno novi singl “Future” s američkim reperom Kuavom (Quavo).

U nadmetanju su učestvovali predstavnici 41 zemlje. Pevač Kobi Marimi koji je predstavljao Izrael, prošlogodišnjeg pobednika, zauzeo je 23. mesto.

Izvor: Dnevno.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1704 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


two × three =