Kako provesti novogodišnje praznike?

Nema sumnje da se većina nas raduje novogodišnjim i božićnim praznicima, s obzirom da su oni pravo vreme da se malo više posvetimo sebi i donesemo neke bitne odluke za narednu godinu.

Ipak, ovaj period donosi i brojna opterećenja po pitanju organizacije novogodišnje noći i perioda oko ovog bitnog datuma.

Najbolje je sopstveno vreme isplanirati unapred i pripremiti proslavu praznika i odmor već nekoliko meseci unapred, dok većina ipak čeka poslednji momenat za organizaciju.

Nikada nije kasno napraviti dobar plan, ali je mali problem što se mesta polako popunjavaju i opcija je sve manje, tako da požurite!

U nastavku teksta smo predstavili nekoliko opcija za sve one koji i dalje nisu napravili planove za zimski odmor.

Beograd je odlična opcija za provod tokom praznika

Bez obzira da li živite u glavnom gradu Srbije ili vas od njega deli samo nekoliko sati vožnje, Beograd je svakako odlična opcija za nekoliko nezaboravnih dana provedenih u partijanju tokom novogodišnjih praznika.

Ovo je naročito dobra opcija za mlade koji nemaju previše poslovnih obaveza, decu ili potrebu za mirnim odmorom.

Širok izbor klubova, kafana i barova je nešto što privlači mnoge turiste iz regiona i cele zemlje. Zagarantovan provod vas očekuje bez obzira da li se primera radi odlučite za splav Kopernikus, sa sveobuhvatnom ponudom dobre hrane, muzike, pića i lepog prostora ili za nešto urabaniji stil zabave u nekom od popularnih gradskih pabova.

Za nešto mirniji provod tokom novogodišnje večeri, savetujemo psoetu nekoj od starogradskih kafana sa tamburaškom muzikom i kvalitetnom domaćom kuhinjom.

Budite sigurni da vas kvalitetna zabava čeka za veče reprize, kao i tokom celog perioda oko novogodišnjih i božićnih praznika!

Novogodišnji paketići

Poseta planini tokom praznika odlična je ideja za odmor

Defintivino ne postoji lepši period godine za posetu nekoj od naših čuvenih planina, koje pružaju veliki broj mogućnosti za odmor, šetnju, skijanje ili prosto uživanje pored kamina sa pogledom na zavejanu prirodu.

Ukoliko ste ljubitelj skijanja i drugih zimskih sportova, Kopaonik ili Jahorina najbolje su opcije za posetioce iz naše zemlje. 

Dok Kopaonik pruža veliki broj uređenih staza, kvalitetne kafiće, restorane i luksuzan smeštaj, Jahorinu karkaterišu nešto pristupačnije cene i ne tako pitome staze, što je pravi izazov za avanturiste.

Takođe, nećete pogrešiti ni ako se odlučite za Taru, Staru planinu ili Zlatibor, s obzirom da i one pružaju pravu zimsku idilu, naročito ukoliko planirate miran porodični put.

Verujemo da se svako od vas može zamisliti u toplom smeštaju, ispijajući čaj sa pogledom na planinske predele duboko zavejane u sneg.

Obližnji evropski gradovi pružaju mnogo opcija

Pretpostavljamo da među vama ima i mnogo onih koji su željni putovanja van zemlje, naročito nakon pandemije korona virusa i svih zatvaranja koja su nas zadesila.

Potrebno je naglastiti da i dalje mnoge evropske zemlje imaju propisane uslove za prelazak granice, a jedan od njih je potvrda o vakcinaciji. Ukoliko ostvarujete potrebne uslove, možete razmišljati o putovanju u neki od obližnjih evropskih gradova. 

Izuzetak od ovoga trenutno je Mađarska i njen glavni grad Budimpešta, koja skoro i da nema restrikcija po pitanju ulaska u zemlju, pa i ne čudi što se toliko ljudi odlučilo za oblikaza tokom decembra.

Budimpešta, kao i drugi veliki gradovi vredni posete poput Beča i Praga pružaju veliki broj opcija tokom obilaska. 

Svako može pronaći nešto za sebe, bilo da je to obilazak muzeja, istorijskih znamenitosti i drugih kulturnih lokaliteta ili fantastičan provod karakterističan za ovaj deo Evrope. 

Svi navedeni gradovi posebno su lepi tokom zime i novogodišnjih praznika, te pružaju pravi ugođaj za ljubitelje putovanja i turizma.

Odlazak na more tokom zime?

Novogodišnji i božićni praznici se mogu provesti i na jedan potpuno nesvakidašnji način. 

Da li ste ikada mogli da zamislite sebe kako odbrojavate poslednje sekunde stare godine na plaži uz neki egzotičan koktel?

Posete egzotičnim destinacijama na južnoj hemisferi tokom zime idealan su izbor za ljubitelje letnjeg perioda, kojima zima i ne pričinjava neko preterano zadovoljstvo. 

Moramo napomenuti da su opcije poput Mauricijusa, Sejšela, Tajlanda i ostalih zaista fenomenalne, ali zahtevaju nešto više ulaganja, stoga počnite sa pripremama i odvajajanjem novca na vreme.

Uživanje u porodičnoj idili u toplom domu

Za poslednju opciju vam neće biti potrebno previše ulaganja, planiranja i stresa, već dobro društvo, porodica, kvalitetna domaća kuhinja i najnoviji naslovi filmova i serija.

Iskoristite nekoliko slobodnih dana tokom praznika i iskoristite ovaj period da se naspavate i odmorite. Novogodišnji i božićni praznici savršen su tajming za kvalitetno vreme sa najbližima.

Takođe, imaćete dovoljno vremena da razmislite o prethodnoj godini i napravite planove za predstojeću, kao i da uštedite nešto novca za neko prolećno putovanje.

Nadamo se da smo vam pružili korisne savete o tome kako možete provesti predstojeće praznike i uživati na pravi način. Trudili smo se da obuhvatimo što više opcija, koje će odgovarati različitim grupama ljudi. I ne zaboravite, period praznika je vreme ljubavi i drugih lepih emocija, pa je najbitnije okružiti se dobrim ljudima.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


seventeen − nine =