Kako preživeti mamurluk dok ste na poslu

Fotografija: Pixabay.com

Siguno vam se desilo da posle noćnog ludovanja morate da idete na posao i da se borite sa posledicama alkohola… Kako da preživite mamurluk na poslu?

Mamurluk nikako nije prijatan i to je jedina mana noćnih provoda. Međutim, mamurluk postaje još gori kada morate da ga pobeđujete dok ste na radnom mestu. Taj dan se verovatno može opisati kao pakao, jer zbog bolova u glavi nećete moći da mislite, a kamoli da radite, pišete ili da budete na sastancima.

Zato smo odlučili da vam damo nekoliko saveta koji će vam pomoći da pobedite mamurluk, čak i dok ste na poslu.

1. Pijte dosta vode

Unošenjem alkohola vaše telo može dehidrirati i to je jedan od pratećih simptoma mamurluka. Čim se probudite popijte dve čaše vode, a zatim isto to uradite i kada dođete na posao. Nastavite da se hidrirate tokom dana i videćete da će vam biti mnogo lakše.

2. Hladan tuš

Hladan tuš će ubrzati cirkulaciju i razbuditi vas, što će vas bolje razdrmati i smanjiti uticaj mamurluka.

3. Šetnja do posla

Fizička aktivnost je takođe odlična u borbi protiv mamurluka, pa se zato obavezno potrudite da jedan deo puta do posla prepešačite, jer će se tako alkohol koji je ostao u telu mnogo bolje apsorbovati i izbaciti iz organizma.

4. Jak doručak

Takođe se potrudite da jedete dobro i da imate izbalansiran doručak koji sadrži masti, jer je to najbolji način da ublažite efekte alkohola u telu i da vašem organizmu date snagu da izdrži naporan radni dan.

 

Izvor: DDL.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


nine − three =