Kako izabrati idealan model naočara?

Fotografija: www.ritamgrada.rs

Ono što je najbitnije i što zadaje najveće probleme pri izboru dioptrijskih ili sunčanih naočara jeste oblik. Uvek je tu dilema koji oblik pristaje našem licu , frizuri pa i samom stilu odevanja. Oblik lica je ipak ono što najviše utiče i određuje Vaš izbor. Bez obzira da li Vam se neki model jako sviđa ipak presudni momenat je kada ga probate , pogledate se u ogledalu i onda shvatite da li Vam pristaje ili ne , da li je udoban pa tek onda koliko je trendy i u skladu sa vašim stilom života. Pred vama je nekoliko i oblika lica i par sugestija šta i kako se voditi pri izboru dioptrijskih naočara.

Uklapanje ramova naočara u oblike lica

Trebalo bi da razmotrite tri glavne tačke pri izboru okvira za naočare za vaš oblik lica:
1. Naočare treba da ponavljaju vašu najbolju ličnu osobinu (kao što plavom ramu odgovaraju plave oči)
2. Oblik okvira treba da se suprostavi sa oblikom lica
3. Veličina okvira treba da bude u razmeri sa veličinom lica

Kockasti oblik: Lice kockastog oblika ima jaku liniju vilice i široko čelo, plus što su širina i dužina u istim proporcijama. Da bi kvadratno lice izgledalo duže i da bi se omekšali uglovi, probajte uske okvire, okvire koji imaju veću širinu nego dubinu, kao i uske ovalne oblike.

Fotografija: www.ritamgrada.rs

Okrugli oblik: Okruglo lice ima zakrivljene linije po širini i dužini u istim proporcijama i bez uglova. Da bi okruglo lice izgledalo tanje i duže, probajte ugaone uske okvire da biste produžili lice, jasni most koji širi oči i okvire koji su širi nego što su dublji, kao što je pravougaoni oblik.

Fotografija: www.ritamgrada.rs

Ovalni oblik: Ovalno lice se smatra idealnim oblikom zbog svojih balansiranih razmera. Da biste zadržali prirodnu ravnotežu ovalnog lica, tražite ramove koji su široki (ili širi) od najšireg dela lica ili oblika oraha koji nisu previše duboki ili previše uzani.

Fotografija: www.ritamgrada.rs

Srcoliki oblik: Kada imate ovakav oblik lica onda  imate i veliki izbor naočara za vas. Možete nositi naočare okruglog, mačkastog ili leptirastog oblika, sa debljim ramom, manje ili veće.

Fotografija: www.ritamgrada.rs

Dijamantski oblik:  Da biste stvorile vizuelnu proporcijalnost lica treba da birate naočare koje imaju jači gornji deo rama jer će tako stvoriti balans sa vilicom. Takođe. ram gornja ivica rama treba da bude malo šira od vilice da se stvore pravilne proprcije lica.

Fotografija: www.ritamgrada.rs

Izvor: Ritam Grada www.ritamgrada.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1632 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


14 − 1 =