Bred Pit maskota prvog Strejt Prajda

Fotografija: People.com

Prva parada heteroseksualaca ikada biće održana u avgustu u američkom gradu Bostonu. Održavanje ovog događaja je potvrđeno nakon što se grupa aktivista koja stoji iza organizacije izborila za održavanje parade.

Iako su naišli na nekolicinu pravnih prepreka, organizator parade Mark Sahadi  je potvrdio da su gradu Bostonu podneli žalbu zbog diskriminacije, a grad u „strahu da će izgubiti parnicu“ dozvolio održavanje događaja, javlja Fonet, a prenosi 021.

„Imaćemo zatvorenu ulicu za nas. Ovo je naša šansa da imamo patriotsku paradu u Bostonu dok slavimo paradu heteroseksualaca“, napisao je Sahadi.

Parada heteroseksualaca u Bostonu planirana je za 31. avgust ove godine. Ovim događajem, poručuju organizatori, slaviće se heteroseksualnost, ljubav prema suprotnom polu.

Organizatori Stejt Prajda dizajnirali su i svoju zastavu i označili Breda Pita kao svoju maskotu.

Kako LGBT akronim raste i kako su proteklih godina dodata slova „I“ i „Q“ za interseksualne i queer osobe, organizatori bostonske parade žele da dodaju i slovo „S“ za strejt, odnosno heteroseksualne osobe.

„Želimo toleranciju i želimo toleranciju za sve, ne samo za LGBTIQ populaciju“, rekao je jedan od organizatora.

U Bostonu se svake godine organizuje Parada ponosa na kojoj se slave različitost i prihvatanje LGBTIQ zajednice, a sada će slaviti i heteroseksualnost.

Boston ima jaku prošlost kada je reč o homoseksualnosti. Masačusets, u kojem je smešten Boston, prva je država koja je legalizovala istopolne brakove 2004. godine. U Bostonu je sklopljen i prvi istopolni brak u Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor: Luftika.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


four × 4 =