Igrate na sigurno: Privremene tetovaže – novi hit leta

Muskarac sa tetovazama
Fotografija: VINICIUS COSTA sa Pexels.com

Tetovaže su definitivno stvar ličnog izbora.

Ukoliko pak samo želite da proverite kako će neka buduća tetovaža da izgleda na vama, na vašoj koži, i želite da vidite i kako ćete se vi osećati tetovirani, onda posežete za privremenim rešenjima, tetovažama. A praktične su i za one koji žive u samoj srži fadova i trendova gde se stvari menjaju na nedeljnom nivou.

Ink Box tetovaže koriste isti postupak koji koriste plemena u Južnoj Americi za označavanje i ukrašavanje njihovih tela i to već vekovima. Upotrebom pulpe voća huito (Genipa americana), plemena u Panami farbaju svoju kožu često pokrivajući velika područja tela, ali ujedno stvarajući i zamršene i nežne crteže.

Ink Box je uzeo deo te ideje, izvukao mastilo iz voća huito, pa nam predstavio privremene tetovaže. Prihvatljivo je što dolaze isključivo iz prirodnih materijala sigurnih za kožu. Huito mastilo deluje tako da natapa gornji sloj kože – epiderm. Tamo reaguje sa kožom koja privremeno promeni boju.

Mastilo je sigurno za kožu, bezbolno je i prirodno.

Zena sa tetovazom
Fotografija: Dominika Roseclay sa Pexels.com

DVA NAČINA NANOŠENJA

Nanošenje, crtanje tetovaže, jednostavno je, a svodi se na sledeća dva načina. Prvi je baš poput dečijih tatoo nalepnica. Željeni uzorak namočite vodom i prenesite na kožu. Pričekajte desetak minuta. Možete da izaberete neki od postojećih dizajna ili kreirati svoj.

Drugi pak je da zamolite nekoga mirne i učene ruke da ručno nacrta vašu jedinstvenu privremenu fantaziju na ruku. Pričekajte da se osuši.

Izvor: www.menshealth.rs

Lepa Reč
About Lepa Reč 1631 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


15 + one =