7 trikova da odeća duže traje

Odeca na vesalicama
Fotografija: Pexels.com

SITNI NABORI NA ODEĆI

Peglajući klasičnim peglom za odeću neretko se dogodi da povučete pogrešan potez i u materijal se urežu oštre linije, koje se potom teško izravnavaju. Ovde uskače pegla za kosu. Prođite sa njom po kritičnom delu i nabori će trenutno nestati. Ali to pali samo kod tanke odeće (majica kratkih rukava, npr.).

NEPRIJATAN MIRIS CIPELA

Ako ste se zaglavili u patikama na kiši ili snegu, one će neizbežno početi zaudarati ako se odmah ne osuše. Nikada nemojte bacati koru pomorandže, limuna ili grejpfruta. Kora ovih voćki vam može poslužiti da otklonite neprijatan miris obuće. Kao i u prethodnim trikovima, potrebno je da koru stavite u cipele, ostavite preko noći da odstoji, i obuća će biti kao nova.

UČINITE OBUĆU VODOOTPORNOM

Premažite patike ili cipele voskom i osušite fenom za kosu. Eksperiment je pokazao da ovo 100 posto funkcioniše. Sloj voska je proziran i nevidljiv, a štiti obuću od vlage.

OGREBOTINE NA OBUĆI

Manja oštećenja na, recimo belim patikama možete popraviti tako što ćete na štapić za uši stavite malo vazelina i naneti ga na ogrebotinu. Nažalost, to pali jedino kod zaista malih linija. Veća oštećenja se poznaju i nakon ovog tretmana.

MUCICE NA ODEĆI

Kad vam se na čarapama ili bilo kom drugom odevnom predmetu pojave mucice od pranja, jednostavno ih obrijte. Upravo tako, uzmite brijač i izbrijte mucice. Površina će ostati glatka, samo budite oprezni i nežni da ne biste prorezali tkaninu.

MRLJE OD ZNOJA

Neki dolaze na ideju da mrlje od znoja uklanjaju dezodoransom u stiku. To je vrlo loša ideja. Ali zato zubna pasta može pomoći. Međutim, koristite ju samo na svetlim majicama. Ubuduće, pre svega delujte preventivno i redovno koristite antiperspirante.

MRLJE OD MASTILA

Verovali ili ne, antiseptički gel za dezinfekciju ruku je bolje rešenje ako se slučajno išarate hemijskom olovkom po odeći. Kapnite malo gela na mrlju i ona će nestati. Trik navodno pali i na mrljama od trajnog markera.

Izvor: www.menshealth.rs / net.hr

Lepa Reč
About Lepa Reč 1570 Articles
Lepa Reč je portal koji izveštava o lepim i pozitivnim vestima u Zemlji i inostranstvu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


sixteen + twelve =